Linkedin växer i Sverige

- Vi öppnar den här veckan ett Stockholmskontor på Artillerigatan. Initialt handlar det om ett team på fem—sju personer som ska arbeta där och vi håller just nu på att rekrytera en chef, säger Ariel Eckestein, vd för Linkedins verksamhet i Europa, Mellanöstern och Afrika, till TT.

Linkedin, som används av över 100 miljoner personer världen över, brukar beskrivas som ett Facebook för professionella där medlemmarna knyter kontakter i yrkeslivet. I Sverige har tillväxten varit explosionsartad. På bara lite drygt ett år har antalet blågula medlemmar ökat med närmare 370 procent, enligt sajtens egna siffror.

- Vi har i dag 25 miljoner medlemmar i Europa, varav två miljoner i Norden och det ökar hela tiden, säger Ariel Eckestein.

Marknadsföringen står till stor del medlemmarna själva för genom att bjuda in vänner och kollegor till nätverkssajten. Omsättningen för de nio första månaderna 2010 landade på 161,4 miljoner dollar, motsvarande drygt en miljard kronor. Det var en fördubbling jämfört med samma period 2009, enligt Reuters.

Omkring hälften av intäkterna kommer från rekryteringstjänster där företag använder Linkedin för jobbannonser och får hjälp att hitta rätt personer till en viss tjänst. Andra typer av annonser bedöms stå för 30 procent av intäkterna medan resterande 20 procent kommer från premiumtjänster som medlemmarna betalar för.

I maj tog Linkedin klivet in på börsen i New York. Dokument som lämnades in till myndigheterna visar att bolaget räknade med att få in 1,1 miljarder kronor via börsnoteringen. Ariel Eckstein vill dock inte svara på några frågor om noteringen.

Sociala medier

Här hittar du fler artiklar som berör ämnet Sociala medier

Så många chefer kollar upp dig på LinkedIn – innan du får jobbet

Så många chefer kollar upp dig på LinkedIn – innan du får jobbet

Tror du chefen googlar dig innan du får jobbet? Det är större chans att du kollas upp på LinkedIn.

Din arbetsgivare kan bevaka dig på jobbet

Din arbetsgivare kan bevaka dig på jobbet

Lagen ger chefen rätt att övervaka ditt jobb Butiksägare i skräck för ny kvittokontroll Du är bevakad på jobbet.

Experternas guide: Så använder du Facebook till att söka jobb

Experternas guide: Så använder du Facebook till att söka jobb

Om du tar en paus från att tagga dina vänner i videos på söta kattungar kan även Facebook vara en plattform som hjälper dig att hitta nästa drömjobb.

Imponerande eller irriterande? Så skryter du på rätt sätt

Imponerande eller irriterande? Så skryter du på rätt sätt

Imponerar du på omgivningen, eller verkar du bara skrytsam och osympatisk? En ny studie visar att många har dålig koll på var gränsen går.

Fler artiklar inom Sociala medier