Här är trendigaste jobben

Nästa kull ekonomi- och ingenjörsstudenter som kommer ut på den nordiska arbetsmarknaden tycks vara ett gäng drivna karriärister, sugna på att utvecklas i arbetslivet. De arbetsgivare som ligger i topp på önskelistan är arbetsplatser som kännetecknas av goda utvecklingsmöjligheter och att de ser bra ut i CV:et.
– En generellt trend är att man tänker långsiktigt vad som är bra för karriären. Samtidigt är etiska värden som att företaget jobbar för ett gott ändamål på tillbakagång, säger Claes Peyron, Norden- och Östeuropachef på Universum, som ligger bakom Företagsbarometern.

När lågkonjunkturen definitivt är bakom oss halkar också per automatik vikten av trygga anställningar och balans mellan jobb och privatliv ner på listan, vilket har drabbat dagligvaruhandeln och de stora bankerna.

Däremot är managementföretag gynnade av samma utveckling. McKinsey & Company och Accenture är arbetsgivare som erövrat allt större utrymme i studenternas drömmar, både bland ekonomer och ingenjörer. De har båda klättrat i rankningen sedan tidigare år.


Oljebolaget Shell har inte lika munter läsning. De har halkat ner 23 platser på rankningen hos studenter i Norden.
– De har liksom andra oljebolag lidit av det negativa kring BP:s utsläpp Mexikanska golfen förra året. Svenska Shell har också varit dåliga på att marknadsföra sig som en attraktiv arbetsgivare, säger Claes Peyron.

Drivna och duktiga kolleger att inspireras och lära sig av, var viktigast när Joel Engström sökte jobbet som managementkonsult på Accenture. Variationen lockade också.
– Jag ville tidigt i karriären få inblick i så många branscher som möjligt, säger han.
Joel Engström, som gick ut industriell ekonomi vid Linköpings universitet förra våren, fick jobbet efter en lång och krävande anställningsprocess.
– Konkurrensen är stor. När man slitit under så många år i skolan var det en skön känsla att få veta att jobbet var mitt, säger han.

Karriär

Här hittar du fler artiklar som berör ämnet Karriär

CFO:n Andreas Frislund, 26: ”Vi behöver särskilja ålder och erfarenhet”

CFO:n Andreas Frislund, 26: ”Vi behöver särskilja ålder och erfarenhet”

Företag måste bli bättre på att ge unga människor större ansvar. Och unga människor behöver bli bättre på att be om det.

Kontaktnätet avgör om du får jobb

Kontaktnätet avgör om du får jobb

Ungefär 70 procent av alla jobb tillsätts genom rekommendationer. Rätt socialt umgänge kan alltså vara avgörande för karriären.

Olof, 17, driver fyra företag och pluggar

Olof, 17, driver fyra företag och pluggar

Olof Gustafsson Ålder: 17 år. Familj: Pappa i Sverige, mamma och halvsyster i USA. Bor: Ekerö.

Sugen på att bli chef? 5 tecken på att du är bra chefsmaterial!

Sugen på att bli chef? 5 tecken på att du är bra chefsmaterial!

Att ha en chefsroll innebär ett stort ansvar som inte lockar alla. Sedan finns det vissa chefer som aldrig borde ha blivit chefer från första början.

Fler artiklar inom Karriär