Foto: Foto: Istockphoto

Kvinnliga chefer lika otrogna som män

Det är inte könet som avgör hur ofta någon är otrogen, utan positionen i arbetslivet.



En ny studie, som gjorts anonymt via internet på 1561 personer, visar att makt är den i särklass högsta riskfaktorn för att en individ ska vara otrogen – kvinnor som män.
– Tidigare forskning antyder att män skulle vara mer otrogna än kvinnor, men i dessa studier har inga kvinnor med makt deltagit, säger studiens huvudförfattare Joris Lammers till tidningen Daily Mail.

Det var inte en risktagande personlighet och inte heller långa affärsresor som gjorde mäktiga personer otrogna. I stället var självförtroendet den viktigaste länken mellan makt och otrohet.

Studien gjordes anonymt på internet, vilket brukar innebära att svarspersonerna är mer ärliga än om de svarar på ett papper, eller muntligt. 1,561 yrkesarbetande personer med olika befattningar deltog.

Anledningen till att kvinnor anses vara mindre benägna att vänsterprassla är enligt forskarna att färre kvinnor än män har en maktposition i samhället. Enligt Lammers kan det kvinnliga beteendet ändras i takt med att de klättrar på samhällsstegen.
– Det kan leda till ett ökat dåligt beteende som tidigare varit vanligare hos män, säger han till tidningen.

Hälsa

Här hittar du fler artiklar som berör ämnet Hälsa

Stressforskaren: Att läsa jobbmejlen på semestern kan vara lugnande

Stressforskaren: Att läsa jobbmejlen på semestern kan vara lugnande

Närmare 30 procent av svenskarna kommer att läsa jobbmejlen flera gånger eller varje dag under semestern, enligt en ny undersökning.

Så skadlig är din datorskärm – och så ställer du in den rätt

Så skadlig är din datorskärm – och så ställer du in den rätt

Enligt bildskärmsexperten Dick Bender har allt för många människor idag felaktiga inställningar på sina datorskärmar.

Kiropraktorn: Så står du rätt på jobbet

Kiropraktorn: Så står du rätt på jobbet

Enligt ergonomen Richard Hagman slarvar vi med användningen av våra höjbara skrivbord och vi vet inte heller hur vi använder dem rätt.

Är du dålig på att varva ner? Följ stresscoachens 5 steg!

Är du dålig på att varva ner? Följ stresscoachens 5 steg!

Enligt stresscoachen Maria Helander är vi tidsoptimister som alltid försöker hinna med för mycket när vi är lediga och egentligen ska prioritera vila.

Fler artiklar inom Hälsa