På väg mot toppen? När Hanna Wahlström är klar med sin traineeutbildning är hon en utbildad ledare med en bred kunskap om företaget Astra Zeneca.

"Jag kommer att ha alla kontakter jag behöver"

Hanna Wahlström siktar på ett jobb utomlands efter traineeutbildningen på Astra Zeneca.

När Hanna Wahlström, 24, är klar med sin traineeutbildning är hon en utbildad ledare med en kontaktnät som sträcker sig uppåt och neråt i organisationen och långt över landsgränserna. Hon är en av två som fick plats på Astra Zenecas traineeprogram Operations Gradute Programme i september förra året – ett av de populäraste svenska traineeprogrammen, enligt en ny rapport från employer branding-företaget Universum. Då hade hon precis avslutat studierna i industriell ekonomi på Kungliga tekniska högskolan (KTH) i Stockholm. Själv tror hon att det var hennes engagemang inom studentlivet på skolan som gav henne platsen på en de mest eftertraktade traineeutbildningarna bland svenska studenter.
– Jag har lett mottagningen av nya studenter varje år och arrangerat välkomstaktiviteter under fyra veckor för dem. Det var en jättebra övning i ledarskap. Jag fick träna mig i att tala inför folk och att leda och motivera andra, säger hon.

Det var också ledarskapsutbildningen som Astra Zenecas traineeprogram erbjuder som lockade henne att söka just hit.
– På många andra företag slussades man rakt in i den operativa verksamheten och ska leverera från dag ett. Här får vi mycket utbildning inom ledarskap.

I dag jobbar Hanna som gruppchef – fast utan personalansvar – på en produktionslinje på fabriken i Södertälje. Om en månad går flyget till Puerto Rico. Där ska Hanna under sex månader leda ett projekt för att effektivisera produktionen på företagets anläggning där.

I framtiden hoppas hon att kunna arbeta mer utomlands.
– Jag kommer att få alla kontakter jag behöver för att gå in varsomhelst i verksamheten. Det är nog det viktigaste jag kommer att ha med sig från tiden som trainee.
Astra Zeneca har två traineeprogram i Sverige, ett för ekonomer och ett för teknologer. Mellan 25 coh 35 traineer rekryteras varje år för båda programmen.  Nästa ansökningsperiod börjar den 1 september.

Söka jobb

Här hittar du fler artiklar som berör ämnet Söka jobb

Ta referenser på arbetsgivaren – så gör du!

Ta referenser på arbetsgivaren – så gör du!

Enligt Metrojobbs coach Magdalena Lundeén så gör alldeles för få arbetssökande en grundlig research av arbetsgivaren.

Glada medarbetare  lockar fler

Glada medarbetare lockar fler

När konkurrensen om talangerna hårdnar blir det viktigt för företag att vara tydliga med sitt varumärke. Nu satsar allt fler företag på employer branding.

Rekryteraren avslöjar: Det här får mig att vilja kalla dig till en jobbintervju

Rekryteraren avslöjar: Det här får mig att vilja kalla dig till en jobbintervju

Johanna Wadsten, rekryterare på Studentwork, avslöjar vad som imponerar på henne på jobbet.

Här finns jobben du kan få direkt

Här finns jobben du kan få direkt

Är gymnasiet äntligen avklarat? 13 års pluggande förbi? Alla längtar inte efter tjocka kompendier och tentaångest så fort studentmössan är kastad.

Fler artiklar inom Söka jobb