Michael Sundblad.

Foto: Kinga Lezanska Sjölin

Michael ger dig sin lön för ett jobb

 Ekonomen Michael Sundblad har sökt 300 jobb  på elva månader.  Nu skänker han sin första  månadslön till den som ger honom ett arbete.

Efter elva månaders arbetslöshet och 300 arbetsansökningar med endast automatiserade tackbrev till svar har Lundabon Michael Sundblad fått nog. Nu erbjuder han den som kan ordna ett jobb åt honom sin första månadslön.
– Jag har aldrig varit arbetslös tidigare. Det problemet fick jag först efter att jag skaffat mig en utbildning och en studie-skuld på 220 000 kronor, säger han.

Michael Sundblad är utbildad ekonom med inriktning mot internationell marknadsföring och försäljning och hör till de 30 901 skåningar som varit arbetslösa i mer än sex månader. Han har under ett år sökt fler jobb än de flesta gör under en livstid. Då rekryteringsföretagen fortsätter neka honom till förmån för ”någon lämpligare med större erfarenhet” vänder han sig nu till allmänheten.
– Alla kan rekrytera och om någon kan ordna ett arbete till mig så erbjuder jag den min första månadslön. Ju högre lön, desto bättre betalt, säger Michael Sundblad och skrattar.
 

Lön

Här hittar du fler artiklar som berör ämnet Lön

Chefens bästa tips: Så går du vinnande ur löneförhandlingen

Chefens bästa tips: Så går du vinnande ur löneförhandlingen

Vårens lönesamtal närmar sig med stormsteg och Metrojobb har tagit hjälp av Susanne Rönnkvist Ahmadi på Hubspot för att få de bästa tipsen.

Chefens vanligaste argument för att hålla nere din lön – och hur du slår hål på dem

Chefens vanligaste argument för att hålla nere din lön – och hur du slår hål på dem

Slut på pengar, begränsad lönepott och jämförelser med vad andra tjänar. Chefens argument för varför du inte ska få högre lön är många.

Minimilön – efter 22 år på McDonald´s

Minimilön – efter 22 år på McDonald´s

Fredrik började på McDonald’s som 16-åring. Jobbar kvar efter 22 år. Timlönen i dag: 109 kronor.

Yrkena som betalar bäst och sämst i USA

Yrkena som betalar bäst och sämst i USA

8 kneg som gör dig rik i Asien Lönen högst i de mest jämställda yrkena Fattiga tillreder snabbmaten för småsmulor – läkarna tjänar miljoner på att...

Fler artiklar inom Lön