Sandhya jobbmatchades till sitt jobb på Ericsson

Sandhya Mudduluru gjorde Ericssons Future Stars-test på en arbetsmarknadsdag i Linköping. Det resulterade i att hon fick in en fot på företaget och idag har hon fått fast jobb på Ericsson.

Sandhya flyttade från Indien till Sverige för att läsa sin master i datateknik på Linköpings universitet för två år sedan. I våras besökte hon arbetsmarknadsdagen LARM för att se sig om efter ett jobb. När hon kom till Future Stars monter erbjöds hon att göra ett test. Hon gjorde det, men vågade inte drömma om att det skulle resultera i ett jobb hon alltid velat ha.
– Jag hade inte ens tänkt göra testet för jag ville skynda vidare på mässan, men det var en tjej vid Future Stars monter som tjatade på mig att verkligen göra det, så till slut gjorde det, säger Sandhya.

Några veckor senare blev hon kallad till Future Stars-finalen på Café Opera där hon fick i uppdrag att lösa ett case som Ericsson hade satt ihop. Sandhya blev sedan en av Future Stars vinnare och därmed erbjuden att skriva sitt examensarbete för företaget.
– Jag hade aldrig trott att jag skulle lyckas få in en fot på Ericsson för jag hade hört att det var svårt att sticka ut där även om man hade bra kontakter och goda referenser, säger Sandhya.

Idag har Sandhya blivit erbjuden fast jobb som designer inom BBI, en avdelning som jobbar med att utveckla mjukvara för bland annat GSM.
– När Sandhya gjorde sin examensuppsats visade hon att hon var engagerad, motiverad, social och lätt att prata med. Dessutom var hon fokuserad på sina arbetsuppgifter och lärde sig vår tekniska miljö väldigt fort. Detta gjorde att vi villa erbjuda henne jobb här, säger Anders Yveborg som är Sandhyas närmaste chef.

Innan Sandhya blir Ericssonanställd på heltid ska hon avsluta sin examen på universitet och även hinna med en resa hem till Indien för att hälsa på sin familj.

I februari var det ett år sedan hon träffade Future Stars för första gången och det är också då det nya jobbet börjar.

Hur känns det?
– Jag är väldigt glad eftersom min dröm var just att få jobba på Ericsson. Nu har jag, genom Future Stars, lyckats uppfylla den drömmen, säger Sandhya och fortsätter.

– Här har jag möjlighet att förbättra min kunskap genom att gå internutbildningar och jag har stor flexibilitet att jobba inom de områden jag är intresserad av. Dessutom är det lätt att göra karriär inom Ericsson även om du inte är från Sverige. Från och med nu är det mitt ansvar att se till att hålla Ericssons teknik på topp.
 

Söka jobb

Här hittar du fler artiklar som berör ämnet Söka jobb

Ta referenser på arbetsgivaren – så gör du!

Ta referenser på arbetsgivaren – så gör du!

Enligt Metrojobbs coach Magdalena Lundeén så gör alldeles för få arbetssökande en grundlig research av arbetsgivaren.

Glada medarbetare  lockar fler

Glada medarbetare lockar fler

När konkurrensen om talangerna hårdnar blir det viktigt för företag att vara tydliga med sitt varumärke. Nu satsar allt fler företag på employer branding.

Så hittar du jobben som inte syns på Platsbanken

Så hittar du jobben som inte syns på Platsbanken

Letar du nytt jobb efter semestern? Arbetsförmedlingens Platsbanken har en del lediga tjänster. Men långt ifrån alla.

Rekryteraren avslöjar: Det här får mig att vilja kalla dig till en jobbintervju

Rekryteraren avslöjar: Det här får mig att vilja kalla dig till en jobbintervju

Johanna Wadsten, rekryterare på Studentwork, avslöjar vad som imponerar på henne på jobbet.

Fler artiklar inom Söka jobb