”Vi tar båda på oss för mycket, och hinner inte alltid med det vi vill göra”, säger tvillingarna Susanne Berg och Therese Hulting. Ett typiskt exempel på hur man kan jävlas med sig själv i karriären.

Sluta jävlas med dig själv på jobbet

 Känns det som att du har svårt att uppnå fullständig tillfredsställelse  i karriären?  Kanske är förklaringen att du jävlas med dig själv.

En av de mest populära karriärböckerna i USA just nu är ”Outwitting the devil” (Att lura djävulen). Det är en minst sagt märklig bok. Dels har den varit hemligt gömd i 73 år, dels handlar om hur vi människor jävlas med oss själva och hindrar oss själva från att uppnå den karriär och det liv vi skulle må bäst av. Men märkligast av allt i boken: den innehåller en lång ”intervju” med djävulen, som på sida upp och sida ner gör långa utläggningar om sina ondskefulla ”trick” som förstör för oss i karriären.

Det här skulle kunna avfärdas som komplett nonsens, om det inte vore för att författaren räknas till en av karriärhistoriens mest aktade och mest inflytelserika personer. Napoleon Hill intervjuade och analyserade över 500 framgångsrika personer i sin samtid – bland annat Thomas Edison – och skrev sedan ”Think and grow rich”, som än i dag är den bäst säljande karriärboken genom tiderna.

– ”Outwitting the devil” var tänkt som uppföljaren, men hustrun satte stopp för utgivningen. Hon var rädd att det kontroversiella innehållet skulle framställa dem båda i dålig dager. Det är först nu Napoleon Hill-stiftelsen gett klartecken för utgivningen. Jag blev helt knockad när jag gick igenom manuset, säger redaktören Sharon Lechter till Metro.

Karriär

Här hittar du fler artiklar som berör ämnet Karriär

CFO:n Andreas Frislund, 26: ”Vi behöver särskilja ålder och erfarenhet”

CFO:n Andreas Frislund, 26: ”Vi behöver särskilja ålder och erfarenhet”

Företag måste bli bättre på att ge unga människor större ansvar. Och unga människor behöver bli bättre på att be om det.

Kontaktnätet avgör om du får jobb

Kontaktnätet avgör om du får jobb

Ungefär 70 procent av alla jobb tillsätts genom rekommendationer. Rätt socialt umgänge kan alltså vara avgörande för karriären.

Olof, 17, driver fyra företag och pluggar

Olof, 17, driver fyra företag och pluggar

Olof Gustafsson Ålder: 17 år. Familj: Pappa i Sverige, mamma och halvsyster i USA. Bor: Ekerö.

Sugen på att bli chef? 5 tecken på att du är bra chefsmaterial!

Sugen på att bli chef? 5 tecken på att du är bra chefsmaterial!

Att ha en chefsroll innebär ett stort ansvar som inte lockar alla. Sedan finns det vissa chefer som aldrig borde ha blivit chefer från första början.

Fler artiklar inom Karriär