Sanne Aronsson, 24, fick ofta höra att hon var ”för känslig” efter att ha brutit ut i gråt på jobbet. Men hon vände sin  känslosamhet till något positivt.

Foto: Christina Blom

Våga visa dina känslor på jobbet

– När jag var yngre tyckte jag själv att det var enormt jobbigt. Andra sa att jag var ”för känslig”, och jag kände att jag inte blev tagen på allvar, säger Sanne Aronsson. I  dag vet jag att känslorna är min absolut största styrka.

Hon är i dag egenföretagare och håller i utbildningar som bidrar till att stärka unga entreprenörer och är även grundare av nätverket Kali, som syftar till att göra unga inflytelserika kvinnor ännu mer inflytelserika.

– Mitt breda och känsliga känsloregister gör att jag har extremt lätt för att känna in och spegla människor jag möter. Det är grymt både när jag säljer och håller mina kurser och coachar. 

När andra upprätthåller en påklistrad, så kallad professionell, fasad utåt för att dölja hur de mår, står Sanne  känslomässigt naken.

– Jag kan både vara sprudlande entusiasmerande och visa tårar. Jag tar med mig sårbarheten exempelvis när jag håller kurser eller föreläsningar för att jag vet att det leder till att deltagarna också vågar vara sig själva.

Men det krävs en inre balans för att känslorna inte ska snedtända.

– Jag har jobbat på att utveckla min inre styrka, lyssnar noga på min magkänsla och måste även ha koll på sömnen och hur jag äter. Jag säger också till mina rådgivare att jag behöver ha feedbacken inlindad i bomull för bästa effekt.

Hälsa

Här hittar du fler artiklar som berör ämnet Hälsa

Stressforskaren: Att läsa jobbmejlen på semestern kan vara lugnande

Stressforskaren: Att läsa jobbmejlen på semestern kan vara lugnande

Närmare 30 procent av svenskarna kommer att läsa jobbmejlen flera gånger eller varje dag under semestern, enligt en ny undersökning.

Så skadlig är din datorskärm – och så ställer du in den rätt

Så skadlig är din datorskärm – och så ställer du in den rätt

Enligt bildskärmsexperten Dick Bender har allt för många människor idag felaktiga inställningar på sina datorskärmar.

Kiropraktorn: Så står du rätt på jobbet

Kiropraktorn: Så står du rätt på jobbet

Enligt ergonomen Richard Hagman slarvar vi med användningen av våra höjbara skrivbord och vi vet inte heller hur vi använder dem rätt.

Är du dålig på att varva ner? Följ stresscoachens 5 steg!

Är du dålig på att varva ner? Följ stresscoachens 5 steg!

Enligt stresscoachen Maria Helander är vi tidsoptimister som alltid försöker hinna med för mycket när vi är lediga och egentligen ska prioritera vila.

Fler artiklar inom Hälsa