Foto: Foto: SCANPIX

Många stressade över jobbet på semestern

Publ. 2010-07-29 11:05
 

 

En undersökning visar att många känner sig stressade när de kommer tillbaka till jobbet, även om man vilat ut på semestern.

Institute of Leadership and Management har publicerat resultatet från intervjuer med 2500 brittiska chefer hos tidningen Management-Issues. Undersökningen visade att fyra av tio är mer stressade efter semestern än innan.

Det stora orosmolnet är alla mejl som väntar efter ledigheten. För varannan person tar det flera dagar innan stressen över jobbet alls kan läggas åt sidan.

Åtta av tio väljer att regelbundet hålla koll på mejlen för att slippa möta en stor hög när de kommer tillbaka till jobbet. Hälften av cheferna svarar också på jobbsamtal och en av tio besöker kontoret under ledigheten.

För att lättare bemöta den eventuella stressen tipsar Management-Issues om att man kan komma hem från semestern någon dag eller två innan arbetet drar igång igen för att varva ner. Det kan även vara bra att börja planera för nästa semester redan nu för att ha något trevligt att se fram emot.

Vill man undvika jobbiga överraskningar kan man ringa en kollega på kontoret och höra efter vad som hänt på arbetsplatsen den senaste tiden.

Hälsa

Här hittar du fler artiklar som berör ämnet Hälsa

Stressforskaren: Att läsa jobbmejlen på semestern kan vara lugnande

Stressforskaren: Att läsa jobbmejlen på semestern kan vara lugnande

Närmare 30 procent av svenskarna kommer att läsa jobbmejlen flera gånger eller varje dag under semestern, enligt en ny undersökning.

Så skadlig är din datorskärm – och så ställer du in den rätt

Så skadlig är din datorskärm – och så ställer du in den rätt

Enligt bildskärmsexperten Dick Bender har allt för många människor idag felaktiga inställningar på sina datorskärmar.

Är du dålig på att varva ner? Följ stresscoachens 5 steg!

Är du dålig på att varva ner? Följ stresscoachens 5 steg!

Enligt stresscoachen Maria Helander är vi tidsoptimister som alltid försöker hinna med för mycket när vi är lediga och egentligen ska prioritera vila.

Kiropraktorn: Så står du rätt på jobbet

Kiropraktorn: Så står du rätt på jobbet

Enligt ergonomen Richard Hagman slarvar vi med användningen av våra höjbara skrivbord och vi vet inte heller hur vi använder dem rätt.

Fler artiklar inom Hälsa