Två tummar upp för Erik Hamréns engagemang, men de dåliga förloraregenskaperna tar ner helhetsbetyget.
Foto: Foto: Scanpix

Erik Hamrén – så bra är han som chef

Publ. 2010-09-28 11:15
 
 

Om Erik Hamrén var ledare för ett börsbolag i stället för svenska landslaget i fotboll skulle han bli uppmanad att gå i terapi. Trots det får förbundskaptenen gott betyg i tidningen Chefs ledarranking.

Tidningen hyllar att Hamrén låter många komma till tals inför ett viktigt beslut, hans förmåga att få folk att lyssna på honom och att han får spelarna att prestera på max.

Hans norska mästarlag Rosenborg förlorade bara en enda match senaste säsongen. I landslaget har Hamréns engagemang bland annat resulterat i Zlatans comeback i blågult.

Bland de mindre positiva sidorna märks hans förmåga att tackla motgångar. Hamrén ska enligt uppgift kunna stänga in sig och sura i en vecka efter en förlust och lätt ta illa upp av negativ kritik, även om den är utan grund.

"Vore Erik Hamrén företagsledare skulle han förmodligen uppmanas att gå i terapi. Eller få sparken", skriver Chef

De dåliga förloraregenskaperna petar ner Hamrén till de "goda medelmåttorna" i Chefs ledarliga, men det är inte så pjåkigt som det låter.

Barack Obama har bara en poäng mer och storheter som Marcus Wallenberg, Fredrik Reinfeldt och – inte minst – Tre kronors förbundskapten Bengt-Åke Gustavsson hamnar längre ner på listan.

Tomas Lundin

Karriär

Här hittar du fler artiklar som berör ämnet Karriär

CFO:n Andreas Frislund, 26: ”Vi behöver särskilja ålder och erfarenhet”

CFO:n Andreas Frislund, 26: ”Vi behöver särskilja ålder och erfarenhet”

Företag måste bli bättre på att ge unga människor större ansvar. Och unga människor behöver bli bättre på att be om det.

Kontaktnätet avgör om du får jobb

Kontaktnätet avgör om du får jobb

Ungefär 70 procent av alla jobb tillsätts genom rekommendationer. Rätt socialt umgänge kan alltså vara avgörande för karriären.

Olof, 17, driver fyra företag och pluggar

Olof, 17, driver fyra företag och pluggar

Olof Gustafsson Ålder: 17 år. Familj: Pappa i Sverige, mamma och halvsyster i USA. Bor: Ekerö.

Sugen på att bli chef? 5 tecken på att du är bra chefsmaterial!

Sugen på att bli chef? 5 tecken på att du är bra chefsmaterial!

Att ha en chefsroll innebär ett stort ansvar som inte lockar alla. Sedan finns det vissa chefer som aldrig borde ha blivit chefer från första början.

Fler artiklar inom Karriär