En naturupplevelse betyder ofta golf för mannen och en barnvagnspromenad för kvinnan.
Foto: Foto: Scanpix

Män flexar för golf – kvinnor för familjen

Uppd. 2010-10-05 14:16
 
 
Män som flexar tar ut mindre föräldraledighet. Och när de går från jobbet tidigare  spelar de gärna golf i stället för att hämta barn på dagis.

Sju av tio säger att flexibel arbetstid är den viktigaste faktorn för att kunna kombinera arbetsliv och föräldraliv, skriver tidningen Kollega. Men används flextiden verkligen för att vara med familjen?

– Vi vet att det oftast är män som oftast har flexibla arbetstider. Samtidigt vet vi att papporna inte är hemma med barnen lika ofta, säger Shadé Jalali, fackförbundet Unionens likabehandlingsexpert, som har undersökt hur pappor och mammor använder sin flextid.

Den vanligaste användningen av flextimmarna är för både kvinnor och män att vara med familjen. Däremot använder männen i dubbelt så hög utsträckning sin extratid hobbyer som golf och segling enligt Shadé Jalali.  Var tionde man använder hellre flextiden för vila än att ta hand om hem och barn.

Undersökningen visar dessutom att män med flexibel arbetstid tar ut mindre andel av föräldraledigheten än genomsnittet. Bland kvinnorna är skillnaden noll.

– Ibland har det sagts att fördelningen av föräldraledigheten är en utbildningsfråga, men det här handlar om privata tjänstemän som för det mesta har utbildning säger Shadé Jalili.

Hon litar inte heller på att snedfördelningen kommer att lösa sig automatiskt i takt med att yngre, mer jämställda generationer skaffar familj.

– Vi kan inte riktigt se några sådana tendenser. Männen mellan 35 och 50 hade faktiskt varit hemma längre än de som var yngre.

Rapporten visar också att varannan kvinna men bara var tionde man går ner i arbetstid efter att de blivit föräldrar. En av tre kvinnor går dessutom ner i tid i fem år eller mer.

– Det blir en sämre investering att anställa en kvinna eftersom arbetsgivaren kan räkna med att hon är hemma med barnet 12-15 månader eller mer och därefter går ner i arbetstid, samtidigt som mannen är hemma två-tre månader och fortsätter jobba som vanligt.
Tomas Lundin

Karriär

Här hittar du fler artiklar som berör ämnet Karriär

CFO:n Andreas Frislund, 26: ”Vi behöver särskilja ålder och erfarenhet”

CFO:n Andreas Frislund, 26: ”Vi behöver särskilja ålder och erfarenhet”

Företag måste bli bättre på att ge unga människor större ansvar. Och unga människor behöver bli bättre på att be om det.

Olof, 17, driver fyra företag och pluggar

Olof, 17, driver fyra företag och pluggar

Olof Gustafsson Ålder: 17 år. Familj: Pappa i Sverige, mamma och halvsyster i USA. Bor: Ekerö.

Julia, 24, omskolar sig och byter bransch – på tre månader

Julia, 24, omskolar sig och byter bransch – på tre månader

Julia Dang sadlar om från politisk sekreterare till programmerare genom en snabbkurs på 3 månader.

Sugen på att bli chef? 5 tecken på att du är bra chefsmaterial!

Sugen på att bli chef? 5 tecken på att du är bra chefsmaterial!

Att ha en chefsroll innebär ett stort ansvar som inte lockar alla. Sedan finns det vissa chefer som aldrig borde ha blivit chefer från första början.

Fler artiklar inom Karriär