Ricky Gervais får kritik för att ha varit för hård mot kollegorna. Andra älskar honom ännu mera nu.
Foto: Foto: Scanpix

Hånade kollegorna – fick applåder och kritik

Uppd. 2011-01-18 14:02
 
 

Ryktet säger att Ricky Gervais fick sparken under direktsändning. Hånfulla kommentarer om kollegor upprörde många.

Ricky Gervais fick för andra gången förtroendet att leda Golden Globe-galan och nu debatteras det flitigt på internet om han någonsin kommer få göra det igen. Direkt i öppningsmonologen så börjar han håna flera av sina skådespelarkollegor som Charlie Sheen, Tom Cruise och Angelina Jolie.
– Det kommer vara en kväll för party och supande, eller som Charlie Sheen kallar det – frukost, inledde Ricky Gervais, monologen.

Den hårda jargongen lockade viss del av publiken till skratt men många var kritiska efteråt. Hollywood Foreign Press Association arrangerade galan och fick ett par rejäla kängor från värden. Efteråt skrev New York Times att skämten " delade rummet".

Även Robert Downey Jr. var kritisk efter att Ricky Gervais presenterade honom genom att läsa upp mindre lyckade filmer som han varit med i och påstå att han var mer känd för sina brott än sina filmer.
– Jag tycker det är toppen att vara rolig, men det är bättre att göra det om du gör det utan att skada människor, sa Robert Downey Jr., till Daily mails reporter.

På grund av det svala mottagandet från publiken och att Ricky Gervais försvann under en längre period under galan så började flera tittare misstänka att han fått sparken under direktsändning.
– Några har skämtat om det men jag tror vi nått punkten där det kan vara sant. Sparkade Hollywood Foreign Press Association Gervais mitt under showen, twittrade Hollywoodpublicisten Lewis Kay.

Phil Berk, ordförande för Hollywood Foreign Press Association, vägrade efteråt kommentera om han någonsin kommer fundera på att anställa Ricky Gervais igen.

Här är öppningsmonologen:

Rickard Lindholm

Hälsa

Här hittar du fler artiklar som berör ämnet Hälsa

Stressforskaren: Att läsa jobbmejlen på semestern kan vara lugnande

Stressforskaren: Att läsa jobbmejlen på semestern kan vara lugnande

Närmare 30 procent av svenskarna kommer att läsa jobbmejlen flera gånger eller varje dag under semestern, enligt en ny undersökning.

Så skadlig är din datorskärm – och så ställer du in den rätt

Så skadlig är din datorskärm – och så ställer du in den rätt

Enligt bildskärmsexperten Dick Bender har allt för många människor idag felaktiga inställningar på sina datorskärmar.

Kiropraktorn: Så står du rätt på jobbet

Kiropraktorn: Så står du rätt på jobbet

Enligt ergonomen Richard Hagman slarvar vi med användningen av våra höjbara skrivbord och vi vet inte heller hur vi använder dem rätt.

Är du dålig på att varva ner? Följ stresscoachens 5 steg!

Är du dålig på att varva ner? Följ stresscoachens 5 steg!

Enligt stresscoachen Maria Helander är vi tidsoptimister som alltid försöker hinna med för mycket när vi är lediga och egentligen ska prioritera vila.

Fler artiklar inom Hälsa