Lönen skiljer sig mellan olika byråer.
Foto: Foto: Scanpix

Lista: Så mycket tjänar jurister på olika byråer

Uppd. 2011-01-28 10:46
 
 
Högst lön efter 5 år i kronor:

1. Linklaters 71500
2. Ashurst 61500
3. Hannes Snellman 60000
4. Cederquist 57000
5. White & Case 56000

Källa: Legalbuzz.se, Listan är bara på de företag som finns på sajten.
 
Mer på metrojobb.se
 

Ny sajt avslöjar lönerna på olika juristbyråer. En stor hjälp för de studenter som ska välja arbetsplats.

Sajten Legalbuzz.se dök plötsligt upp på internet och började avslöja detaljer om juristbyråerna i Sverige som tidigare inte varit kända. Mest uppmärksammat blev att de gick ut och avslöjade lönerna.
– Vi ville göra en sida som ger en bra och djup bild av de olika juristbyråerna. Vi vill inte ha något skvaller men inte heller den vanliga stereotypa profilbilden, säger Filip Solsjö, en av grundarna av sajten.

Han menar att sajten främst vänder sig till studenter som letar praktik eller jobb så de ska kunna göra ett bättre val med mera information.
– Jag studerar själv och en ofta efterfrågad information är hur lönenivåerna ser ut när du går in i en byrå, säger han.

Ingångslönerna på en byrå ligger enligt hemsidan i snitt strax under 30 000 men löneutvecklingen är snabb. Efter fem år så betalar de flesta över 50 000 kronor i månadslön. En lön som personerna bakom Legalbuzz.se inte tycker är bra nog.
– Vi anser att det är en låg lön om du jämför med de andra nordiska länderna. Vi hoppas att genom att publicera den här informationen så kan vi få en ökning i landet, säger Filip Solsjö.

Reaktionerna på sidan har till största delen varit positiva. De ansvariga var från början anonyma men har nu gått ut med sina namn. Filip Solsjö ställer för första gången upp med sitt namn i den här intervjun.
– De ställen jag vill jobba på hoppas jag efterfrågar initiativ och personer som tar tag i och startar och driver egna saker. Om någon skulle särbehandla mig för det här så vill jag inte arbeta där.


Rickard Lindholm

Lön

Här hittar du fler artiklar som berör ämnet Lön

Chefens bästa tips: Så går du vinnande ur löneförhandlingen

Chefens bästa tips: Så går du vinnande ur löneförhandlingen

Vårens lönesamtal närmar sig med stormsteg och Metrojobb har tagit hjälp av Susanne Rönnkvist Ahmadi på Hubspot för att få de bästa tipsen.

Chefens vanligaste argument för att hålla nere din lön – och hur du slår hål på dem

Chefens vanligaste argument för att hålla nere din lön – och hur du slår hål på dem

Slut på pengar, begränsad lönepott och jämförelser med vad andra tjänar. Chefens argument för varför du inte ska få högre lön är många.

Yrkena som betalar bäst och sämst i USA

Yrkena som betalar bäst och sämst i USA

8 kneg som gör dig rik i Asien Lönen högst i de mest jämställda yrkena Fattiga tillreder snabbmaten för småsmulor – läkarna tjänar miljoner på att...

Lär dig de här psykologiska knepen – och vinn löneförhandlingen

Lär dig de här psykologiska knepen – och vinn löneförhandlingen

Är det dags att löneförhandla? Här är tio bra tips från experten Johan Lagerbielke. - Förhandling handlar inte bara om rationella argument, säger han.

Fler artiklar inom Lön