Ida, längst till höger, vid prisceremonin.

Årets stjärnskott säljer löshår till hela världen

Publ. 2011-02-16 17:17
 
 

Hallå där... Ida Backlund,  26, som blivit utsedd till årets kvinnliga stjärnskott i tävlingen Entrepreneur Of The Year. Hon driver företaget Rapunzel of Sweden som säljer löshår.

Hur känns det att vara årets stjärnskott?
– Det känns helt underbart. Både jag och personalens hårda arbete har vi nu fått bekräftelse på har varit så värt det.  Det är en stor ära och nu känner vi alla oss motiverade att fortsätta driva denna stjärna framåt i cyberspace.

Vad tror du det var domarna föll för hos din idé?
– Att vi lyckats skapa ett sådant unikt varumärke och företag på så kort tid. För att vi har stor potential att fortsätta växa och att Rapunzel är en framgångssaga.

Vad har din svåraste utmaning varit?
– Att få lån av bank för att starta i gång. Vi klev in med en proffsig affärsplan 2007 på banken och bad om ett litet lån på 100 000 kronor för att starta igång lite lätt. Chefen där skrattade åt vår plan och sa arrogant att de där kommer ni aldrig att lyckas med. Jag grät i flera dagar, och var så arg så jag har nu gjort allt för att bevisa motsatsen.

Vilket råd vill du ge till andra som vill starta eget?
– Låt aldrig någon annan påverka er och låt drömmarna flöda. Våga sätta höga mål och drömmar. På så sätt kommer  du mycket lättare komma dit du vill en dag. Har du en ide som du brinner för, så skall du köra på, och låt ingen stoppa dig.

Vad är ditt mål nu?
– Vi har satt målet för i år att omsätta 70 miljoner, och därför kunna anställa fler mångspråkiga som vill jobba i vårt team och utveckla nya marknader. Om fem år är målet och visionen att vi vuxit så bra att vi omsätter 500 miljoner och har utökat från 8 till 18 länder.

Rickard Lindholm

Karriär

Här hittar du fler artiklar som berör ämnet Karriär

CFO:n Andreas Frislund, 26: ”Vi behöver särskilja ålder och erfarenhet”

CFO:n Andreas Frislund, 26: ”Vi behöver särskilja ålder och erfarenhet”

Företag måste bli bättre på att ge unga människor större ansvar. Och unga människor behöver bli bättre på att be om det.

Kontaktnätet avgör om du får jobb

Kontaktnätet avgör om du får jobb

Ungefär 70 procent av alla jobb tillsätts genom rekommendationer. Rätt socialt umgänge kan alltså vara avgörande för karriären.

Olof, 17, driver fyra företag och pluggar

Olof, 17, driver fyra företag och pluggar

Olof Gustafsson Ålder: 17 år. Familj: Pappa i Sverige, mamma och halvsyster i USA. Bor: Ekerö.

4 tips: Så vinner du respekt på jobbet

4 tips: Så vinner du respekt på jobbet

Så får du andra att lyssna på dig Att vara respekterad på jobbet kan hjälpa dig att klättra i karriären.

Fler artiklar inom Karriär