Asmma Chaudry är på karriärmässan för att träffa intressanta arbetsgivare. Hon använder humor för att marknadsföra sig hos attraktiva arbetsgivare. – Att visa positiv energi och få fram sin personlighet tror jag är bra, och att man vågar skoja till det lite, 

Foto: Gustav Hugosson

Branschmässa bra plats för kontakt

Ett smart sätt att knyta värdefulla jobbkontakter är att besöka en mässa där just din bransch samlas. Här får du veta hur du gör mässan till en boost för din karriär. 

Få arenor erbjuder så många möjligheter att odla värdefulla kontakter som mässor. 

I dag öppnar exempelvis bokmässan i Göteborg, ett gyllene tillfälle för alla som är intresserade av att komma in i, eller utveckla sin karriär inom, den branschen.

Om du jobbar med något helt annat finns garanterat mässor eller kompetensutvecklingsdagar även för dig  (om inte, håll utkik i branschtidningarna).

På karriärmässan Career Days i Stockholm nyligen träffade vi Asmma Chaudry, 30, bland 9 500 besökare och 100 representerade företag:

-- Jag har kommit hit för möjligheten att komma i kontakt med rätt personer på företag där jag är intresserad av att jobba. Jag söker jobb som projektledare eller delprojektledare. Det är enklare att komma fram och presentera sig på en mässa än att få kontakt över telefon. 

En stor risk på mässor är att bli överväldigad av alla människor, av alla montrar, av alla broschyrer och information. Asmma Chaudrys lösning heter förberedelser:

-- Jag har skrivit upp vilka företag som kan vara intressanta för mig, så jag vet till vilka montrar jag ska gå. 

Har du andra knep för att lyckas i din personliga marknadsföring?

-- Jag har själv jobbat som utställare, och vet att det är långa dagar för dem i montern. Så det gäller att få dem att komma ihåg mig. 

Nätverka

Här hittar du fler artiklar som berör ämnet Nätverka

5 jobbiga mingelsituationer – och hur du tar dig ur dem

5 jobbiga mingelsituationer – och hur du tar dig ur dem

Angela Ahola, doktor i psykologi och författare till boken ”Konsten att göra intryck”, kommer med sina bästa mingeltips.

6 tips: Så får du dina kollegor att gilla dig

6 tips: Så får du dina kollegor att gilla dig

Är du ny på jobbet? Det kan ibland vara lite svårt att komma in i gänget. Här är sex tips på vad du kan göra.

Kontakter viktigast för att hitta ett nytt jobb

Kontakter viktigast för att hitta ett nytt jobb

Så anställde man Mellan andra och tredje kvartalet i år gjordes 403 000 anställningar, via extern rekrytering.

Så blir du ett proffs på att mingla

Så blir du ett proffs på att mingla

Hur pratar man med 15-20 personer under lättsamma omständigheter? Retorikexperten Fredrik Söderquist tipsar om hur du blir ett mingelproffs.

Fler artiklar inom Nätverka