Daniel Spångvall, leveransansvarig på mediebolaget Smartclip, ska snart gå en chefsutbildning. –  Jag blir motiverad 
av utveckling och möjligheten och ta ett ytterligare steg i karriären, säger han.
Daniel Spångvall, leveransansvarig på mediebolaget Smartclip, ska snart gå en chefsutbildning. –  Jag blir motiverad av utveckling och möjligheten och ta ett ytterligare steg i karriären, säger han.
Foto: Marie Kjellander

Ta kliv i karriären och bli lyckligare

Vad gör oss lyckliga på jobbet? Enligt en ny stor studie är svaret: Att vi får utvecklas. Så om du vill bli lyckligare på dagarna – ta fram en personlig utvecklingsplan nu direkt.

– Att invänta det årliga utvecklingssamtalet är dumt, då kanske tåget redan gått, säger Helen Högsten, som i mer än 20 år hjälpt både individer och företag att odla utvecklingsvägar.

Resultatet från Wise Groups lyckostudie, som har granskat 250 000 medarbetarundersökningar visar vad som påverkar vår lycka mest: Att kunna utvecklas är viktigare än att ”vara stolt över sin arbetsgivare”  och ”nöjd med sin arbetsinsats”.

Daniel Spångvall, leveransansvarig på mediebolaget Smartclip, ska snart gå en kurs via Metros storsatsning kompetensutveckling.se, chefsutbildningen Ny som chef:

– Jag blir motiverad av utveckling och möjligheten att ta ett ytterligare steg i karriären. En utbildning som den här ökar självförtroendet, samtidigt som jag blir gladare och mer lösningsorienterad.

Det viktiga när du tar fram en utvecklingsplan är att känna efter vad du verkligen vill, men att också vara flexibel. En vanlig invändning från arbetsgivare är att ”det här ligger inte i affärsplanen”. Men revidera inte din strategi så mycket att du förlorar din potential. Kanske är det då bättre för både dig och arbetsgivaren att du ser dig om efter en annan arbetsplats.

– Kanske blir vägen till din utveckling krokig, men om du har siktet inställt, och är villig att satsa tid och energi, kommer du ofta i mål.

Karriär

Här hittar du fler artiklar som berör ämnet Karriär

CFO:n Andreas Frislund, 26: ”Vi behöver särskilja ålder och erfarenhet”

CFO:n Andreas Frislund, 26: ”Vi behöver särskilja ålder och erfarenhet”

Företag måste bli bättre på att ge unga människor större ansvar. Och unga människor behöver bli bättre på att be om det.

Olof, 17, driver fyra företag och pluggar

Olof, 17, driver fyra företag och pluggar

Olof Gustafsson Ålder: 17 år. Familj: Pappa i Sverige, mamma och halvsyster i USA. Bor: Ekerö.

Julia, 24, omskolar sig och byter bransch – på tre månader

Julia, 24, omskolar sig och byter bransch – på tre månader

Julia Dang sadlar om från politisk sekreterare till programmerare genom en snabbkurs på 3 månader.

Experten: 5 beteenden som visar att du är en engagerad medarbetare

Experten: 5 beteenden som visar att du är en engagerad medarbetare

Om du vill visa chefen att du är värd den där löneförhöjningen ska du skippa smörandet, menar Clara Löfvenhamn.

Fler artiklar inom Karriär