Enligt Henrik Dahlin från Sveriges kockar går sädesslaget hirs att använda till det mesta – i biffar, soppor, gratänger eller istället för ris.
Enligt Henrik Dahlin från Sveriges kockar går sädesslaget hirs att använda till det mesta – i biffar, soppor, gratänger eller istället för ris.
Foto: Sveriges kockar.

Veckans matlåda: Hirsbiffar med krispig nudelsallad och ruccoladressing

Är du osäker på vad du ska äta ikväll? Varje måndag presenterar Henrik Dahlin från Sveriges kockar "Veckans matlåda" – ett lättlagat recept som passar perfekt till middagen och sedan kan bli till smidiga matlådor på jobbet. Dagens hirsbiffar är både vegetariska och glutenfria. 

Henrik Dahlin har jobbat som kock i närmare 27 år och idag arbetar han med eventbolaget Sveriges kockar. Varje måndag delar han med sig av ett lättlagat och hälsosamt recept på Metrojobb som passar perfekt både till middag och matlådor. 
– Jag har jobbat inom de flesta segment inom branschen – fine dining, hotellrestauranger, banketter och events. Det är något särskilt med kockyrket som gjort att jag fortfarande brinner för det jag gör, säger Henrik Dahlin. 

Veckans huvudingrediens är hirs, en råvara som han ofta använder i sin matlagning. 
– Hirs är ett av våra äldsta sädesslag. Det är rikt på mineraler som fosfor, zink, järn och vitamin B6. Det är också fritt från gluten. Hirs används på samma sätt som ris eller till gröt, vegetariska biffar, i soppor och gratänger.

Hälsa

Här hittar du fler artiklar som berör ämnet Hälsa

Annons
Här är jobbet för dig som vill göra skillnad

Här är jobbet för dig som vill göra skillnad

SOS Alarm ska anställa mer personal. Så här är det att jobba på en av larmcentralerna runt om i Sverige.

Annons
Här får du jobb om du är av det rätta virket

Här får du jobb om du är av det rätta virket

Byggvaruhuskedjan K-rauta söker nya medarbetare som är positiva, glada och av det rätta virket.

Stresscoachen: Så lär du dig koppla bort jobbet i jul

Stresscoachen: Så lär du dig koppla bort jobbet i jul

Enligt stresscoachen Maria Helander är vi tidsoptimister som alltid försöker hinna med för mycket när vi är lediga och egentligen ska prioritera vila.

Veckans matlåda: Enkel gnocchi med vitlöksfräst svamp och spenat

Veckans matlåda: Enkel gnocchi med vitlöksfräst svamp och spenat

Ana Cruz-Prado från Sveriges kockar bjuder den här veckan på gnocchi, något som kan låta avancerat men som du enkelt vispar ihop till matlådorna.

Veckans matlåda: Fiskfärsbiffar med potatis- och broccolisallad och skaldjurssås

Veckans matlåda: Fiskfärsbiffar med potatis- och broccolisallad och skaldjurssås

Sveriges kockar bjuder den här veckan på en fiskrätt med en näringsrika ingredienser. Perfekt till matlådan!

Så håller du dig i form under alla affärsresor

Så håller du dig i form under alla affärsresor

Ställ dig upp på jobbet och gå ner tio kilo Nu betalar vi för att träna på semestern Låt inte jobbresan stå i vägen för din träning.

Fler artiklar inom Hälsa