Enligt Henrik Dahlin från Sveriges kockar går sädesslaget hirs att använda till det mesta – i biffar, soppor, gratänger eller istället för ris.
Enligt Henrik Dahlin från Sveriges kockar går sädesslaget hirs att använda till det mesta – i biffar, soppor, gratänger eller istället för ris.
Foto: Sveriges kockar.

Veckans matlåda: Hirsbiffar med krispig nudelsallad och ruccoladressing

Är du osäker på vad du ska äta ikväll? Varje måndag presenterar Henrik Dahlin från Sveriges kockar "Veckans matlåda" – ett lättlagat recept som passar perfekt till middagen och sedan kan bli till smidiga matlådor på jobbet. Dagens hirsbiffar är både vegetariska och glutenfria. 

Henrik Dahlin har jobbat som kock i närmare 27 år och idag arbetar han med eventbolaget Sveriges kockar. Varje måndag delar han med sig av ett lättlagat och hälsosamt recept på Metrojobb som passar perfekt både till middag och matlådor. 
– Jag har jobbat inom de flesta segment inom branschen – fine dining, hotellrestauranger, banketter och events. Det är något särskilt med kockyrket som gjort att jag fortfarande brinner för det jag gör, säger Henrik Dahlin. 

Veckans huvudingrediens är hirs, en råvara som han ofta använder i sin matlagning. 
– Hirs är ett av våra äldsta sädesslag. Det är rikt på mineraler som fosfor, zink, järn och vitamin B6. Det är också fritt från gluten. Hirs används på samma sätt som ris eller till gröt, vegetariska biffar, i soppor och gratänger.

Hälsa

Här hittar du fler artiklar som berör ämnet Hälsa

Annons
André blev toppsäljare på het startup

André blev toppsäljare på het startup

Vill du jobba när och var du vill, utveckla dina säljkunskaper och få möjlighet att avancera på en spännande startup? Då borde rollen som Mission Agent på U

Annons
Här får du ett sommarjobb som gör skillnad

Här får du ett sommarjobb som gör skillnad

På Stora Sköndal arbetar man med fokus på vård och omsorg i en vacker miljö utanför Stockholm. Nu söker de 30 sommarvikarier, bland annat undersköterskor oc

Veckans matlåda: Sotad koljafilé med lättlagad ragu på rödbeta

Veckans matlåda: Sotad koljafilé med lättlagad ragu på rödbeta

Låter en "ragu" för avancerat för att laga till middag ikväll? Tänk om, Ana Cruz-Prado från Sveriges kockar vet hur du gör det enkla svårt!

Veckans matlåda: Svamprisotto med tryffel och parmesan

Veckans matlåda: Svamprisotto med tryffel och parmesan

Ana Cruz-Prado från Sveriges kockar räddar dina matlådor med en matig och smakrik svamprisotto.

Veckans matlåda: Rotfruktsrakor med blomkålsris

Veckans matlåda: Rotfruktsrakor med blomkålsris

Den här veckan bjuder Henrik Dahlin från Sveriges kockar på ett vegetariskt recept gjort på nyttiga rotfrukter. Perfekt för matlådan!

Så blir du kvitt din prestationsångest

Att ställa höga och ibland orealistiska krav på sig själv på jobbet är tyvärr inte helt ovanligt. Men du kan bli av med din prestationsångest.

Fler artiklar inom Hälsa