På många varma platser i världen råder det brist på kockar, skönhetsterapeuter och kabinpersonal.
På många varma platser i världen råder det brist på kockar, skönhetsterapeuter och kabinpersonal.
Foto: IBL/Alamy

Är du trött på det svenska klimatet? Här är 7 yrken som tar dig till värmen

Våren börjar närma sig men än är det långt kvar tills vi kan njuta av någon värme. Samtidigt finns det flera yrken där det råder brist på arbetskraft utomlands. Med hjälp av Tuva Holma, Eures-rådgivare på Arbetsförmedlingen, listar Metrojobb jobben utomlands som ger dig både värme och en inkomst.

1. Kock
Det råder stor brist på kockar både i Sverige och i resten av EU. Om du är sugen på att byta ut det svenska köket mot någon annan spännande matkultur har du goda chanser att knipa en tjänst på en varmare plats.
 
2. Kabinpersonal
Enligt Tuva Holma är behovet av flygvärdinnor stort och många bolag försöker rekrytera ny personal. Här kan du arbeta inom Europa eller söka dig till ett flygbolag som flyger längre distanser.

⇒LÄS MER: Tänk på det här innan du söker utlandsarbete
 
3. Lärare
Svenska skolan annonserar ofta ut tjänster utomlands och vanligtvis är kravet att den sökande har lärarlegitimation. Thailand är ett populärt resmål bland svenskar och därför är det vanligt att även lärare behövs på plats.
 
4. Massör/skönhetsterapeut
Om du har rätt utbildning är det sedan enkelt för dig att knipa en tjänst på ett kryssningsfartyg. Om du inte har lust att glida runt i Bahamas turkosa vatten finns det även vissa företag inom EU som rekryterar, exempelvis i Italien.
 
5. Sjuksköterska
Som sjuksköterska har du möjlighet att jobba på många spännande platser världen över. För att göra det enklare för sjuksköterskor att få jobb inom EU är det nu möjligt att ansöka om ett europeiskt yrkeskort.

⇒LÄS MER: 10 tips till dig som vill ut i världen och hjälpa andra
 
6. Reseledare
Med det här jobbet får du garanterat möjlighet att vistas i värmen. Har du goda språkkunskaper och gillar att träffa nya människor kan                                                                  Foto: Tuva Holma. 
det vara dags att söka ett jobb nu då företagen utomlands just nu rekryterar för fullt.

7. Serviceyrken
Servitriser och butiksbiträden behövs i de flesta länder, framförallt när det är högsäsong. Även nöjesparker är ofta i stort behov av arbetskraft. I Europa är svenskar hett eftertraktade inom det här området då det är en fördel att kunna prata ett skandinaviskt språk.

Karriär

Här hittar du fler artiklar som berör ämnet Karriär

Karriärtips med PR-chefen Daniel Redgert: ”Jag tjatade, tjatade och tjatade”

Karriärtips med PR-chefen Daniel Redgert: ”Jag tjatade, tjatade och tjatade”

För sju år sedan jobbade Daniel Redgert på McDonalds i Västerås. Idag är han 26, PR-chef på Perfect day media och sitter i styrelsen för Ung cancer.

Sugen på att bli chef? 5 tecken på att du är bra chefsmaterial!

Sugen på att bli chef? 5 tecken på att du är bra chefsmaterial!

Att ha en chefsroll innebär ett stort ansvar som inte lockar alla. Sedan finns det vissa chefer som aldrig borde ha blivit chefer från första början.

Cheferna på Perfect Day:

Cheferna på Perfect Day: "Därför är inte utbildning allt när vi anställer dig"

Perfect day medias vd Felicia Lagerwall och den operativa chefen Mattias Bernard förklarar varför det går att göra karriär utan en utbildning i ryggen.

Experten: Så säljer du in din affärsidé till en investerare

Experten: Så säljer du in din affärsidé till en investerare

Har du en grym affärsidé men inga pengar? Genom hårt arbete och en perfekt pitch kan du hitta en investerare som vill gå in och stötta dig ekonomiskt.

Fler artiklar inom Karriär