Veckans matlåda: Indisk böngryta med rostad mangold och ris
Henrik Dahlin från Sveriges kockar bjuder den här veckan på en indisk gryta som går att variera hur mycket du vill.
– Det gäller att hitta sin favoritbas med en smaksättning som man vet blir bra. Sedan går det att variera den i det oändliga, du kan byta ut grönsaker eller lägga i något kött. I det här fallet funkar kyckling eller lamm bäst, säger Henrik Dahlin.
Om du inte är en sådan person som är välplanerad och lägger torra bönor i blöt kvällen innan går det lika bra att använda färdigkokta bönor som finns i mataffären, menar Henrik Dahlin. I veckans recept presenterar han även en ganska okänd ingrediens.
– Mangold är en oförtjänt bortglömd grönsak, men den finns i välsorterade grönsaksbutiker. Men jag brukar inte blanda i den i maten, då kokar man den ofta alldeles för mjuk och sladdrig.
⇒LÄS MER: Veckans matlåda: Svamprisotto med tryffel och parmesan