Veckans matlåda: Asiatisk tofusallad – på 10 minuter
Enligt Ana Cruz-Prado från Sveriges kockar äter vi nästan lika mycket med ögat som med munnen, vilket kan vara bra att ha i åtanke när vi lagar mat. Veckans matlåda är en färgsprakande sallad med tofu tar 10 minuter att laga och håller sig bra i kylen som matlådor i flera dagar.
– Vissa sorters tofu känns så geléaktiga medan vissa inte smakar någonting. Jag tror att man får prova sig fram lite för att hitta någon sort man gillar. Till den här rätten valde jag en rökt tofu för att ge rätten lite mer smak och karaktär, säger Ana Cruz-Prado.
Om du inte vill fuska dig till en god smak menar Ana Cruz-Prado att det är superenkelt att slänga ihop en egen marinad på egen hand. – Jag brukar göra marinad på sweet chili, finhackad färsk chili, koriander, salt och peppar. Det är enkelt och jättegott.
Vi rör på oss för lite samtidigt som vi är för dåliga på att återhämta oss. Det menar yogaläraren Sara Hoy, som skrivit en forskningsbaserad bok i ämnet.