För att lyckas tillaga riktigt goda lammracks är allt du behöver en matlagningstermometer, enligt Ana Cruz-Prado från Sveriges kockar.
För att lyckas tillaga riktigt goda lammracks är allt du behöver en matlagningstermometer, enligt Ana Cruz-Prado från Sveriges kockar.
Foto: Emelie Lager/Sveriges kockar

Veckans matlåda: Lammracks med ljummen sallad och örtsmör

Är du sugen på en lite lyxigare middag utan att behöva spendera lång tid i köket en vanlig vardagskväll? Enligt Ana Cruz-Prado från Sveriges kockar är hennes recept på lammracks lika enkelt som snabblagat och passar perfekt till matlådan dagen efter. 

Enligt Ana Cruz-Prado från Sveriges kockar kan många dra sig för att tillaga lamm för att man helt enkelt inte har koll på hur det ska göras bra. Men i själva verket menar hon att det är väldigt enkelt att tillaga – och väldigt svårt att misslyckas om du gör det rätt. 
– Det ser kanske mer avancerat ut än vad det är. Ge lammet en bra stekyta och skicka sedan in det i ugnen med en termometer. Det går inte att misslyckas med en termometer, säger Ana Cruz-Prado. 

⇒LÄS MER: Veckans matlåda: Tacos med ceviche och avokadokräm

Hälsa

Här hittar du fler artiklar som berör ämnet Hälsa

Veckans matlåda: Fattoush med stekta kikärtor

Veckans matlåda: Fattoush med stekta kikärtor

Den här veckan bjuder Henrik Dahlin från Sveriges kockar på en libanesisk rätt bestående av en syrlig sallad med rostat pitabröd.

Veckans matlåda: Mustig rödbetssoppa med vitlök och persilja

Veckans matlåda: Mustig rödbetssoppa med vitlök och persilja

Henrik Dahlin från Sveriges kockar levererar ett lättlagat recept på vegetarisk borsjtj – en rysk soppa gjord på rödbetor.

Är du dålig på att varva ner? Följ stresscoachens 5 steg!

Är du dålig på att varva ner? Följ stresscoachens 5 steg!

Enligt stresscoachen Maria Helander är vi tidsoptimister som alltid försöker hinna med för mycket när vi är lediga och egentligen ska prioritera vila.

Veckans matlåda: Rädda jobblunchen med kvällens grillrester

Veckans matlåda: Rädda jobblunchen med kvällens grillrester

Ana Cruz-Prado från Sveriges kockar lär dig hur du gör en grym marinad och lyckas grilla köttet till perfektion.

Fler artiklar inom Hälsa