– Borsjtj är en rysk soppa med rödbetor, högrev, vikål och lök. Här gör vi den istället vegetarisk med en grönsaksbuljong i grunden, säger Henrik Dahlin från Sveriges kockar.
– Borsjtj är en rysk soppa med rödbetor, högrev, vikål och lök. Här gör vi den istället vegetarisk med en grönsaksbuljong i grunden, säger Henrik Dahlin från Sveriges kockar.
Foto: Emelie Lager/Sveriges kockar

Veckans matlåda: Mustig rödbetssoppa med vitlök och persilja

Varje vecka levererar Sveriges kockar på ett lättlagat recept som passar lika bra till middag som till matlådorna i veckan. Idag bjuder Henrik Dahlin på sin vegetariska variant av den lättlagade ryska soppan borsjtj. 

Hälsa

Här hittar du fler artiklar som berör ämnet Hälsa

Veckans matlåda: Fattoush med stekta kikärtor

Veckans matlåda: Fattoush med stekta kikärtor

Den här veckan bjuder Henrik Dahlin från Sveriges kockar på en libanesisk rätt bestående av en syrlig sallad med rostat pitabröd.

Veckans matlåda: Lammracks med ljummen sallad och örtsmör

Veckans matlåda: Lammracks med ljummen sallad och örtsmör

Den här veckan kan matlådan kännas betydligt lyxigare om du provar Ana Cruz-Prados recept på lammracks. Hon lovar att det inte är så svårt som du tror.

Är du dålig på att varva ner? Följ stresscoachens 5 steg!

Är du dålig på att varva ner? Följ stresscoachens 5 steg!

Enligt stresscoachen Maria Helander är vi tidsoptimister som alltid försöker hinna med för mycket när vi är lediga och egentligen ska prioritera vila.

Veckans matlåda: Rädda jobblunchen med kvällens grillrester

Veckans matlåda: Rädda jobblunchen med kvällens grillrester

Ana Cruz-Prado från Sveriges kockar lär dig hur du gör en grym marinad och lyckas grilla köttet till perfektion.

Fler artiklar inom Hälsa