Daniel Redgert drömde om att jobba på Perfect day media. För att sticka ut skickade han inte in ett vanligt cv, utan bestämde sig för att få grundarna Hannah Widell och Amanda Schulman att upptäcka honom istället.
Daniel Redgert drömde om att jobba på Perfect day media. För att sticka ut skickade han inte in ett vanligt cv, utan bestämde sig för att få grundarna Hannah Widell och Amanda Schulman att upptäcka honom istället.

Karriärtips med PR-chefen Daniel Redgert: ”Jag tjatade, tjatade och tjatade”

För sju år sedan jobbade Daniel Redgert på McDonalds i Västerås. Idag är han 26, PR-chef på Perfect day media, sitter i styrelsen för Ung cancer och driver en av Sveriges största poddar. Nu berättar han om sin karriärresa i självbiografin ”Vem fan är han??”.

– Det känns som att folk tror att jag legat under en sten från att jag gick ut gymnasiet fram tills idag. Om jag inte berättar kommer folk inte låta mig ta en plats i det mediala
Sverige och inse att jag visst ska få synas och höras, säger Daniel Redgert.

Boken ”Vem fan är han??” som släpps den 27 juli har han skrivit själv för att berätta om de steg han tagit för att komma dit han är idag. För att ge igen på de vänner som frös ut honom i högstadiet bestämde han sig tidigt för att i framtiden bli någon de skulle vilja hänga med. Därför flyttade han 2010 till Stockholm för att göra karriär.
– Min plan var att jobba med media där man får synas och höras. Jag började tidigt bygga och kartlägga hur jag skulle ta mig dit och vem jag måste lära känna. Alla har ett behov av att uträtta något annat än att tjäna okej med pengar, säger han.

LÄS MER: Karriärtips med Lexingtons VD Kristina Lindhe: ”Ensam är inte stark i ett företag”

Under sitt första år i Stockholm hade han inga vänner. Efter roliga utekvällar såg Daniel på Instagram hur andra åt pizza dagen efter, men ingen ringde honom för att fråga om han ville vara med. Men efter en distanskurs på Berghs, praktik och flera jobb på olika PR-byråer och mycket minglande med kändisar senare började det hända grejer.
– Det svåraste är att få bollen i rullning, men när du väl fått det blir saker enklare. Bolljäveln är tung i början.

Daniel ville jobba på produktionsbolaget Perfect day media, grundat av entreprenörssystrarna Hannah Widell och Amanda Schulman. Samtidigt insåg Daniel att han inte var ensam om sin dröm och att han skulle behöva sticka ut för att få en chans. Istället för att skicka in en klassisk jobbansökan började han kontakta systrarna på andra sätt. Genom jobbet på en PR-byrå erbjöd han dem gratiskläder från Filippa K, bjöd in dem till Fashion week och kommenterade deras uppdateringar i sociala medier.
– Jag tjatade, tjatade och tjatade. Till slut blev det oundvikligt för dem att inte höra av sig till mig. Amanda skrev till mig och frågade om jag ville komma på ett möte. På det mötet anställde de mig. Det var lite av en chock, samtidigt som jag alltid vetat det.

LÄS MER: Vill du byta jobb? Bocka av karriärcoachens sex steg innan!

Envishet, tjat och en social förmåga menar Daniel är några av nycklarna som öppnat dörrar för honom i karriären. Från att ha varit en av alla dem som mejlar PR-byråer och frågar om jobb är han nu den som blir överöst med cv:n från dem som vill jobba på Perfect day.

Kan man vara för tjatig och jobbig?
– Det finns vissa galna människor som fortsätter att ringa mig fast jag sagt att det inte finns jobb. Visst kanske jag tycker att en person är jättejobbig i stunden, men det tyder också på ett engagemang. Får man inget svar ska man fortsätta tjata.

Karriär

Här hittar du fler artiklar som berör ämnet Karriär

CFO:n Andreas Frislund, 26: ”Vi behöver särskilja ålder och erfarenhet”

CFO:n Andreas Frislund, 26: ”Vi behöver särskilja ålder och erfarenhet”

Företag måste bli bättre på att ge unga människor större ansvar. Och unga människor behöver bli bättre på att be om det.

Olof, 17, driver fyra företag och pluggar

Olof, 17, driver fyra företag och pluggar

Olof Gustafsson Ålder: 17 år. Familj: Pappa i Sverige, mamma och halvsyster i USA. Bor: Ekerö.

Julia, 24, omskolar sig och byter bransch – på tre månader

Julia, 24, omskolar sig och byter bransch – på tre månader

Julia Dang sadlar om från politisk sekreterare till programmerare genom en snabbkurs på 3 månader.

Sugen på att bli chef? 5 tecken på att du är bra chefsmaterial!

Sugen på att bli chef? 5 tecken på att du är bra chefsmaterial!

Att ha en chefsroll innebär ett stort ansvar som inte lockar alla. Sedan finns det vissa chefer som aldrig borde ha blivit chefer från första början.

Fler artiklar inom Karriär