SOS Alarm söker dig som vill hjälpa människor i akuta situationer

Vill du hjälpa personer i akuta situationer kan jobbet som SOS-sjuksköterska vara det rätta för dig. Marie Wahlborg bytte jobb från narkossköterska till SOS Alarm och stortrivs. – Det är utmanande och spännande och aldrig enformigt eller tråkigt, säger hon.

DETTA ÄR EN ANNONS FRÅN SOS ALARM.


Efter några år som narkossköterska kände Marie Wahlborg en längtan tillbaka till ambulansen. I dag arbetar som SOS-sjuksköterska på SOS Alarm i Östersund och har inte ångrat att hon bytte arbetsgivare.

– Jag ville ha en tillvaro där dagarna såg olika ut men jag kände mig samtidigt färdig med patientkontakten. SOS Alarm kändes som ett perfekt val för mig, jag hjälper till i de mest akuta situationer men behöver inte lyfta tungt i svåra snödrivor och bli sliten rent fysiskt, säger Marie Wahlborg.

SOS Alarms personal uppmuntras att fortbilda sig

SOS Alarm har 15 SOS-centraler på 14 orter runt om i hela landet. Marie arbetar på ett av de Medicinska Specialistcentras som i dag finns på fyra orter, Stockholm, Göteborg, Malmö och Östersund. Med större delen anställda i operativ verksamhet samverkar de nationellt med sina kollegor i hela landet. Marie Wahlborg har bara upplevt fördelar med att byta arbetsgivare.

– Det var spännande att byta arbetsgivare efter att ha arbetat inom landstinget i alla år. Det är stor skillnad att jobba i företagsform och man satsar på personalen. Vill jag ha fortbildning och utvecklas så blir jag uppmuntrad till det. Det kan ses som självklart, men det betyder mycket för att man ska vilja stanna kvar, säger Marie Wahlborg.

Vad finns det för fördelar och nackdelar med jobbet som SOS-sjuksköterska hos SOS Alarm?

– Det är inte ett jobb för alla. Precis som på andra arbetsplatser är det såklart inte bara guld och gröna skogar, du måste kunna hantera människor och olika situationer på ett professionellt och empatiskt sätt. Det kan vara tufft, speciellt när du inte kan få återkoppling på hur det har gått för patienten. Men samtidigt är det utmanande och spännande och aldrig enformigt eller tråkigt. Helt enkelt ett av de roligaste jobben jag har haft.

Karriär

Här hittar du fler artiklar som berör ämnet Karriär

CFO:n Andreas Frislund, 26: ”Vi behöver särskilja ålder och erfarenhet”

CFO:n Andreas Frislund, 26: ”Vi behöver särskilja ålder och erfarenhet”

Företag måste bli bättre på att ge unga människor större ansvar. Och unga människor behöver bli bättre på att be om det.

Kontaktnätet avgör om du får jobb

Kontaktnätet avgör om du får jobb

Ungefär 70 procent av alla jobb tillsätts genom rekommendationer. Rätt socialt umgänge kan alltså vara avgörande för karriären.

Olof, 17, driver fyra företag och pluggar

Olof, 17, driver fyra företag och pluggar

Olof Gustafsson Ålder: 17 år. Familj: Pappa i Sverige, mamma och halvsyster i USA. Bor: Ekerö.

4 tips: Så vinner du respekt på jobbet

4 tips: Så vinner du respekt på jobbet

Så får du andra att lyssna på dig Att vara respekterad på jobbet kan hjälpa dig att klättra i karriären.

Fler artiklar inom Karriär