Amir Sajadi, 28 år, entreprenör och grundare av bland annat Cityveterinären samt Hjärna Hjärta Cash har aldrig tyckt om att brainstorma idéer i grupp. ”Jag har i stället upptäckt att mina bästa idéer kläcks när jag pratar om utmaningar eller problem med personer från olika branscher om deras infallsvinklar.”

Foto: Ludvig Thunman

Brainstorma på egen hand i stället

– Nu ska hela gruppen brainstorma fram sina bästa idéer.
Känns chefens kommando igen? Men faktum är att det kan vara en dålig metod för att få fram de bästa och mest kreativa idéerna. Forskare vid ett universitet i Texas har visat att brainstorming kan leda till att gruppen fastnar vid en och samma idé eller lösning och blir likriktad i stället för bred. Men varför?

Att vi är tänker bäst ensamma kan bero på flera orsaker. Hierarki är en. Vissa i gruppen har mer pondus och andra härmar deras idéer.
– En annan anledning är vår strävan efter likriktning. Om en eller två starka individer lägger fram ett förslag krävs det rätt mycket för att någon ska spåna fram en helt annorlunda idé. I de flesta fall kommer resten av idéerna att vara små modifieringar av den idé som redan finns, alltså egentligen inte mycket till brainstorming – även om det är vad det kommer att kallas efteråt, säger Johnny Hellgren vid Stockholms universitets psykologiska institution.

När vi spånar ensamma kan det hända att vi kommer in i ett så kallat flow, ett tillstånd av absolut koncentration.
– Exakt vad som händer i hjärnan vid flow är inte känt men möjligen aktiveras hjärnans belöningssystem på samma vis som vid andra lustfyllda upplevelser, säger Henrik Zetterberg, professor i neurokemi vid Sahlgrenska akademin i Göteborg.

SÅ GÖR DU FÖR ATT KLÄCKA DE BÄSTA IDÈERNA

Blanda inte chefer och medarbetare

    Använd inte brainstorming i grupper som består av en blandning av arbetsledare/chefer och medarbetare, det räcker med de informella hierarkier som redan existerar i gruppen. Att blanda chefer och medarbetare ökar definitivt risken för att vissa individer blir hämmade.

Skriv ner idéerna anonymt

    Låt alla medarbetare skriva ner sina idéer eller förslag anonymt utan att vara påverkade av andra. Presentera sedan alla idéer neutralt.
Efteråt kan man brainstorma kring dessa idéer i stället.

Anteckna idéerna när du slappnar av
    Om du vet med dig att du brukar få bra idéer när du slappnar av (promenerar, cyklar, simmar) – ha med dig ett anteckningsblock och skriv ner dina idéer, även de som förefaller dumma eller orealistiska. En låg grad av självcensur är bra för kreativiteten.

SÅ FUNKAR HJÄRNAN
Från den dag du föds tar hjärnan in information, bryter ned den och placerar den på hyllor. När ny information kommer in söker hjärnan efter tidigare lagrad information för att se var den passar in. När den hittar något som matchar kombineras den gamla informationen med den nya och resultatet blir en ny idé.

SÅ FÅR DU EN BRA IDÉ

När många olika bitar kombineras till ett nytt mönster uppstår ”aha-känslan”. Före en aha-upplevelse befinner du dig i en lugn fas utan förväntningar.
Detta förklarar varför du får dina bästa idéer när du är avslappnad; i duschen, innan du ska somna eller när du kör bil.

Karriär

Här hittar du fler artiklar som berör ämnet Karriär

CFO:n Andreas Frislund, 26: ”Vi behöver särskilja ålder och erfarenhet”

CFO:n Andreas Frislund, 26: ”Vi behöver särskilja ålder och erfarenhet”

Företag måste bli bättre på att ge unga människor större ansvar. Och unga människor behöver bli bättre på att be om det.

Kontaktnätet avgör om du får jobb

Kontaktnätet avgör om du får jobb

Ungefär 70 procent av alla jobb tillsätts genom rekommendationer. Rätt socialt umgänge kan alltså vara avgörande för karriären.

Olof, 17, driver fyra företag och pluggar

Olof, 17, driver fyra företag och pluggar

Olof Gustafsson Ålder: 17 år. Familj: Pappa i Sverige, mamma och halvsyster i USA. Bor: Ekerö.

Sugen på att bli chef? 5 tecken på att du är bra chefsmaterial!

Sugen på att bli chef? 5 tecken på att du är bra chefsmaterial!

Att ha en chefsroll innebär ett stort ansvar som inte lockar alla. Sedan finns det vissa chefer som aldrig borde ha blivit chefer från första början.

Fler artiklar inom Karriär