Den berusade kvinnan roffade åt sig kollegans macka – och blev anmäld för stöld.

Foto: Scanpix

Bråk om macka kostade säljare jobbet

Ett bråk om en macka på en företagsfest kostade en säljare jobbet. Nu stämmer facket företaget till Arbetsdomstolen.

Konflikten startade under telekomföretagets julfest i Falun, skriver Dalademokraten. Enligt den 30-årige mannens egen berättelse hade han köpt tre smörgåsar i hotellreceptionen, två till sig själv och en till kollegan han delade rum med.

En berusad kvinna som jobbade på samma företag beordrade högljutt mannen att köpa en påse chips till henne, vilket han gjorde. Efter att mannen ätit sin första smörgås återvände han till receptionen för att börja med den andra, men den högljudda kvinnan trängde sig före och tog tallriken med mackan från honom.

När kvinnan vägrade betala för smörgåsen ringde mannen polisen och anmälde henne för stöld. När polisen kom blev kvinnan upprörd, ställde sig nära mannen och skrek, varpå han gav henne en lätt knuff i bröstet så att hon satte sig i en soffa.

Kvinnan svarade med att svinga den nu tomma tallriken mot mannens huvud och blev återigen nerknuffad i soffan.

Polisen kallades tillbaka, den här gången för att ta emot en anmälan om misshandel från kvinnan, som menade att kollegan slagit henne i ansiktet, något som inget av vittnena hade sett, skriver DD.

Trots att förundersökningen om misshandel lades ned valde företaget att sparka 30-åringen, som man menade hade agerat våldsamt mot den berusade kollegan.

Mannen får nu stöd av fackförbundet Unionen, som stämmer företaget till Arbetsdomstolen. Dessutom krävs arbetsgivaren på 80–120 000 kronor i ekonomiskt skadestånd till 30-åringen.

Nyheter

Här hittar du fler artiklar som berör ämnet Nyheter

Här är arbetsgivarna med bäst arbetsvillkor i Sverige

Här är arbetsgivarna med bäst arbetsvillkor i Sverige

Nyckeltalsinstitutet har granskat över 700 000 svenskars arbetsvillkor. Vinnarna är de företag som prioriterar jämställdhet och ett bra ledarskap.

Experten: Det här händer i kroppen när du hoppar över lunchen

Experten: Det här händer i kroppen när du hoppar över lunchen

Enligt en ny undersökning från Fazer är det många som skippar lunchen på jobbet, men dietisten Maria Nygårds menar att vanan ger mer nackdelar än fördelar.

Här är 5 artiklar att inspireras av på internationella kvinnodagen

Här är 5 artiklar att inspireras av på internationella kvinnodagen

Den 8 mars varje år uppmärksammas världens kvinnor på internationella kvinnodagen, Metrojobb har samlat ett gäng artiklar att inspireras av!

Therese Lindgren: ”Ingen tackar dig för att du går in i väggen”

Therese Lindgren: ”Ingen tackar dig för att du går in i väggen”

I det senaste avsnittet av Metrojobbs Misslyckandepodden delar Youtube-stjärnan med sig av sina värsta motgångar.

Fler artiklar inom Nyheter