"Svåra" människor får lättare jobb – och högre lön.

Foto: Foto: Istockphoto

Otrevliga tjänar bättre – och får lättare jobb

Moderna arbetsgivare pratar gärna högt om vikten av mjuka värden som värme och samarbetsvillighet. Men när sedan lönepotten ska fördelas på arbetsplatsen, ja då talar de ett helt annat språk.

Enligt en undersökning som publicerats i Journal of Personality and Social Psychology, tjänar män som beskriver sig som otrevliga 18 procent mer än de snälla och samarbetsvilliga. För kvinnor är skillnaderna mindre. De otrevliga tjänar "bara" fem procent mer än sina snällare medsystrar.

Enligt forskarna bakom studien kan den könsrelaterade skillnaden bero på att de otrevliga männen bekräftade en förutfattad mening om vad manlighet är, medan deras kvinnliga likasinnade avviker från genusnormen.

Resultaten visar att även de arbetsgivare som säger sig prioritera mjuka egenskaper hos sina medarbetare, gynnar de som är otrevliga och svåra i lönekuvertet.

– Felaktiga föreställningar gör att de uppfattar snälla som mindre kompetenta, säger en av studiens författare till tidningen Wall Street Journal.

Studiens nära 10 000 deltagare fick värdera sina egenskaper på en "snällhetsskala" mellan 1 och 5. Forskarna lät också en experimentgrupp av ekonomistudenter agera arbetsgivare och göra ett urval bland ett antal ansökningar, där kompetensen var helt likvärdig. Studenterna valde då genomgående bort ansökningar från de som beskrev sig som trevliga och samarbetsvilliga.

Enligt analysföretaget Saplos årliga analys av jobbsajten Monsters platsannonser är noggrannhet den egenskap som vunnit mest mark sedan sist. Men Saplos vd Mattias Tyrberg tror att tävlingsinstinkt och egoism är avgörande för vem som får jobbet i en intervjusituation.

– En massa andra egenskaper kan vara viktiga med vassa armbågar är överordnat för att du ska kunna konkurrera. Detsamma gäller i en löneförhandling, säger han.

Karriär

Här hittar du fler artiklar som berör ämnet Karriär

CFO:n Andreas Frislund, 26: ”Vi behöver särskilja ålder och erfarenhet”

CFO:n Andreas Frislund, 26: ”Vi behöver särskilja ålder och erfarenhet”

Företag måste bli bättre på att ge unga människor större ansvar. Och unga människor behöver bli bättre på att be om det.

Sugen på att bli chef? 5 tecken på att du är bra chefsmaterial!

Sugen på att bli chef? 5 tecken på att du är bra chefsmaterial!

Att ha en chefsroll innebär ett stort ansvar som inte lockar alla. Sedan finns det vissa chefer som aldrig borde ha blivit chefer från första början.

Experten: 6 snabba tips till dig som inte fattar grejen med LinkedIn

Experten: 6 snabba tips till dig som inte fattar grejen med LinkedIn

Linda Hörnfeldt, som är vd på Influencers of Sweden och jobbar med marknadsföring på nätet, ger sina bästa tips till dig som vill satsa på LinkedIn.

Nej, så kan du inte få sparken

Nej, så kan du inte få sparken

Om du blir orättvist uppsagd och vill kräva jobbet tillbaka är det viktigaste att protestera direkt.

Fler artiklar inom Karriär