Få jobbet genom en bra historia

Cv-storytelling skiljer sig från det traditionella sättet att skriva ett personligt brev på.
– Historier är mer effektfulla, säger Ingela Skullman på Team Factory och specialist på att skapa just ”Cv-historier” åt jobbsökare.

Simon Zetterberg fick hennes hjälp, och berättar om sin chock när han såg resultatet:
– Va? tänkte jag. Jag skulle inte själv ha skrivit så, men å andra sidan var det inte jobbet som cv-skrivare jag sökte.

Så vad fick han se? Jo, en lättsam berättelse om hur han i barndomen drömde om att bli superhjälte – eftersom han då kunde påverka världen och människorna: ”Likt Fantomen skulle jag vara hård mot de hårda, men hjälpsam mot de behövande.”

Historien knöts ihop med att han ”visserligen inte är superhjälte i dag”, men han har kompetensen att handleda andra i cyberrymden för att uppnå utveckling, förändring och förbättring.
– Att vi använde just Fantomen berodde på att Simon nämnde honom som en tidig förebild och att han står för positiva egenskaper, säger Ingela, som tipsar:
– Hitta effektfulla trådar i ditt eget liv som kan spinnas vidare på och utgöra historien som leder fram till den typen av jobb du söker.

Personligt brev

Här hittar du fler artiklar som berör ämnet Personligt brev

Experten: Så bygger du upp ditt personliga brev med hjälp av en enkel mall

Experten: Så bygger du upp ditt personliga brev med hjälp av en enkel mall

Metrojobbs redaktör Anna Åslund ger dig en snabbguide över hur du enkelt sätter ihop ett välformulerat och säljande personligt brev.

4 exempel: Så ska du inleda ett personligt brev

4 exempel: Så ska du inleda ett personligt brev

Att komma på en bra inledning till sitt personliga brev är svårt. Metrojobb listar 4 alternativ som garanterat fångar läsarens uppmärksamhet.

3 vanliga misstag i ditt personliga brev – och hur du fixar dem

3 vanliga misstag i ditt personliga brev – och hur du fixar dem

Ett tränat öga kan snabbt se om en arbetssökande verkligen är intresserad av jobbet eller inte. Det menar rekryteringsexperten Sara McCord.

Här är orden som ger dig jobb

Här är orden som ger dig jobb

Är du strukturerad, självgående och stresstålig? Då ökar dina chanser att få jobb i dag. Det är de mest efterfrågade egenskaperna i jobbannonser, enligt...

Fler artiklar inom Personligt brev