Han är Sveriges värsta chef

Rädda medarbetare som inte vågar knacka på hans dörr. Erfarna utredare som gråtande flyr från mötesrum. I senaste utgåvan av tidningen Chef vittnar medarbetare på Socialstyrelsen om sin dåliga arbetsmiljon.

Orsaken till missförhållandena på myndigheten där den sociala hälsan ska stå i centrum är enligt de anställda den högste chefen – Lars-Erik Holm. Generaldirektör Holm får den sämsta noteringen någonsin i det chefstest som tidningen gör varje månad. Tidigare hade före detta DO Katri Linna bottennoteringen på 16 poäng (något som tros ha bidragit till att hon fick sparken från DO-posten). Lars-Erik Holm får 13.

Rankningen görs efter samtal med ett 20-tal personer som arbetat med chefen. En person vittnar om rädslan som numer präglar arbetsplatsen.

– Han talar tvärtomspråket. Han säger "det ska vara högt i tak", men det har aldrig varit lägre i tak än nu. Det är så dimmigt att man knappt ser framför sig«, säger en medarbetare om Lars-Erik Holm.

Ett av problemen med Lars-Erik Holm är att han isolerar sig tillsammans med en "järnring" av medarbetare som han känner sedan tidigare och har förtroende för. Resten har han dålig kontakt med.

– Hur det var att jobba med honom? Man jobbar inte med honom. Han är isolerad. Vad som händer om man knackar på hans stängda dörr? Inget vet. För det gör man inte, säger en annan medarbetare.

Karriär

Här hittar du fler artiklar som berör ämnet Karriär

Sökes: Vardagshjältar som vill hjälpa Stockholms medborgare

Sökes: Vardagshjältar som vill hjälpa Stockholms medborgare

Är du social, serviceinriktad och vill ha trevliga kollegor med hög kompetens? I så fall kan du vara rätt person för Kontaktcenter Stockholm som nu vill bli

Nej, så kan du inte få sparken

Nej, så kan du inte få sparken

Om du blir orättvist uppsagd och vill kräva jobbet tillbaka är det viktigaste att protestera direkt.

Så vet du om det är dags att byta jobb

Så vet du om det är dags att byta jobb

Under sommaren är det många som funderar på livet och karriären. Har du en gnagande känsla av att det är dags att byta jobb?

10 tecken på att du fått nog på jobbet

10 tecken på att du fått nog på jobbet

Att lämna ett jobb du inte trivs med är inte lätt. Jobb-bloggen Work Buzz listar i alla fall tio varningsklockor som skvallrar om att det är dags att...

Fler artiklar inom Karriär