Jonas Ekmark är chef för aktiv säkerhet på Volvo Personvagnar. Han jobbar bland annat med ett varningssystem som ska varna föraren om en fotgängare är för nära bilen.

Foto: Lena Garnold

Svenska företag duktiga på nya idéer

Svenska maskintillverkande teknikföretag är bland de bästa i världen på nya idéer. Det visar en ny lista.  Det kan vi tacka ett litet land och få hierarkier för.  ”Företagen har tvingats ut på en världsmarknad”.

Svenska teknikföretag ligger i framkant när det gäller nya idéer.

Det visar en ny rankning över världens 100 mest globala innovativa företag, där Sverige hamnar på fjärde plats efter USA, Japan och Frankrike.

Företag som Ericsson, Scania, Sandvik och Atlas Copco finns med på listan.

– I lilla Sverige har företagen tvingats ut på en världsmarknad för att växa, säger Eva Wigren, chef för teknik och miljö på Teknikföretagen.

ABB är ett av företagen på listan. 

Just nu satsar man stort på framtidens innovationer, till exempel smarta miljövänliga hus, energieffektiva fabriker och apparater som övervakar sig själva och talar om när det är dags att underhålla dem för att undvika dyra stopp i produktionen.

– Jag är övertygad om att den tradition och kultur vi har i Sverige skapar ett innovativt klimat. Vi har platta organisationer, är relativt prestigelösa och är vana vid att samarbeta och utbyta idéer med alla, säger Tomas Lagerberg på ABB:s forskningsenhet.

Men att Sverige ska behålla sin plats på listan är inte självklart. Samverkan mellan universitet, högskolor och industriforskningsinstitut måste bli ännu bättre.

– Om vi ska kunna konkurrera även i framtiden krävs att industri och akademi knyts ännu närmare varandra. Dessutom måste vi ha tillgång till kompetent arbetskraft, bra kvalitet på forskningen och konkurrenskraftiga villkor gällande regler och skatter, säger Tord Hermansson, ansvarig för forskning och externa kontakter inom produktutveckling på Volvo Personvagnar.

HAN FÅR BILARNA ATT BROMSA AV SIG SJÄLVA

Karriär

Här hittar du fler artiklar som berör ämnet Karriär

CFO:n Andreas Frislund, 26: ”Vi behöver särskilja ålder och erfarenhet”

CFO:n Andreas Frislund, 26: ”Vi behöver särskilja ålder och erfarenhet”

Företag måste bli bättre på att ge unga människor större ansvar. Och unga människor behöver bli bättre på att be om det.

Kontaktnätet avgör om du får jobb

Kontaktnätet avgör om du får jobb

Ungefär 70 procent av alla jobb tillsätts genom rekommendationer. Rätt socialt umgänge kan alltså vara avgörande för karriären.

Olof, 17, driver fyra företag och pluggar

Olof, 17, driver fyra företag och pluggar

Olof Gustafsson Ålder: 17 år. Familj: Pappa i Sverige, mamma och halvsyster i USA. Bor: Ekerö.

Sugen på att bli chef? 5 tecken på att du är bra chefsmaterial!

Sugen på att bli chef? 5 tecken på att du är bra chefsmaterial!

Att ha en chefsroll innebär ett stort ansvar som inte lockar alla. Sedan finns det vissa chefer som aldrig borde ha blivit chefer från första början.

Fler artiklar inom Karriär