Knäck koden och få spionjobbet

Kan du knäcka koden ovan? Då har du förmodligen rätt kompetens för jobbet som spion på den brittiska underrättelsestjänsten, GCHQ. 

Tävlingen har publicerats på en sida utan någon avsändare och "läckts" till olika sociala mediesajter. Förhoppningen är att nå dem som inte attraheras av en vanlig platsannons.

– Deras kunskaper kan vara skräddarsydda för den här typen av jobb men de kanske ändå inte förstår hur de skulle kunna använda dem i ett arbete, särskilt inte att de skulle kunna bidra så mycket, säger en talesperson till BBC.

Den som får jobbet kommer att jobba med en ny specialistavdelning som kommer att fokusera på det växande hackerhotet från organiserade ligor, terrorister, fientliga stater och hackeraktivister. De som klarar att knäcka koden kan bli kontaktade av underrättelsetjänsten och gå vidare i anställningsprocessen. Men det finns ytterligare ett krav: Den som ska jobba för underrättelsetjänsten får inte ha ägnat sig åt några olagliga hackeraktiviteter på nätet.

Söka jobb

Här hittar du fler artiklar som berör ämnet Söka jobb

Rekryteraren avslöjar: Det här får mig att vilja kalla dig till en jobbintervju

Rekryteraren avslöjar: Det här får mig att vilja kalla dig till en jobbintervju

Johanna Wadsten, rekryterare på Studentwork, avslöjar vad som imponerar på henne på jobbet.

Så mejlar du rätt när du söker jobb

Så mejlar du rätt när du söker jobb

Med enkla knep går dina mejl från slafsiga till proffsiga. Här är Metrojobbs e-tikettskola. EXPERTENS TIPS

Experten: Så gör du en säljande spontanansökan

Experten: Så gör du en säljande spontanansökan

Genom att skicka in en spontanansökan sticker du ut från mängden och har goda chanser att knipa ett jobb som kanske ännu inte ens utannonserats.

Egenskaperna som rankas högst när du söker jobb

Är du ansvarstagande, positiv och flexibel? Då är du en arbetsgivares dröm. Fackförbundet TCO har med hjälp av Statistiska Centralbyrån tagit reda på...

Fler artiklar inom Söka jobb