Kreativ tekniknörd blev årets teknikkvinna

Hon använder sin tekniska kunskap både när hon utvecklar lastbilar på Scania och på fritiden när hon syr tygpåsar eller är ute och seglar. För Anna Pernestål handlar teknik om att få utlopp för sin kreativitet och nyligen mottog hon priset ”Årets teknikkvinna 2011” av Saab och Universum.

Anna Pernestål har alltid velat lösa konkreta teknikproblem. När hon var liten kunde det handla om att laga tv:n tillsammans med sin pappa och när hon blev äldre skrev hon egna datorprogram för att räkna ut kryssvinkeln för sin segelbåt. Idag jobbar Anna med något så handfast som att utveckla lastbilar på Scania.
– Att jobba på Scania är väldigt konkret eftersom man får direkt feedback. När jag jobbade som utvecklingsprogrammerare kunde jag programmera en kod, ladda ned den till datorn och sedan gå ut till lastbilen på gården, koppla in laptopen och köra iväg, säger Anna.

Anna började på Scania för tio år sedan och sedan dess har hon varit trainee, forskat som industridoktorand på företaget i fem år och nu jobbar hon som projektledare för ett nytt underhållskoncept för lastbilar. För Anna är teknikintresset ett sätt att få utlopp för sin kreativitet oavsett om det handlar om att sy tygpåsar eller att utveckla algoritmer för hur mycket bränsle som ska sprutas in i motorn när man startar lastbilen.

Nyligen mottog Anna priset ”Årets teknikkvinna” som delas ut av Saab för att främja kvinnor inom teknikvärlden. Priset är en studieresa ut i Europa tillsammans med Saab. Dessutom får hon en mentor på företaget under ett år.
– Det kändes stort att ens vara nominerad för de andra nominerade kvinnorna var superduktiga, säger Anna.

I motiveringen till priset kan man bland annat läsa att priset går till ”… en entreprenör, tekniknörd och ledare, som älskar utmaningar och att utveckla det som finns omkring henne”. Det är verkligen att sätta huvudet på spiken. Anna drivs nämligen av att utveckla och förbättra.
– Jag vill utveckla allt. Såväl tekniska prylar, sättet vi jobbar på, affärsidéer, människor runt omkring mig och mig själv. Det behöver inte betyda att saker och ting är dåliga idag, bara att de kan bli ännu bättre, säger Anna.

Karriär

Här hittar du fler artiklar som berör ämnet Karriär

CFO:n Andreas Frislund, 26: ”Vi behöver särskilja ålder och erfarenhet”

CFO:n Andreas Frislund, 26: ”Vi behöver särskilja ålder och erfarenhet”

Företag måste bli bättre på att ge unga människor större ansvar. Och unga människor behöver bli bättre på att be om det.

Kontaktnätet avgör om du får jobb

Kontaktnätet avgör om du får jobb

Ungefär 70 procent av alla jobb tillsätts genom rekommendationer. Rätt socialt umgänge kan alltså vara avgörande för karriären.

Olof, 17, driver fyra företag och pluggar

Olof, 17, driver fyra företag och pluggar

Olof Gustafsson Ålder: 17 år. Familj: Pappa i Sverige, mamma och halvsyster i USA. Bor: Ekerö.

Experten: 5 beteenden som visar att du är en engagerad medarbetare

Experten: 5 beteenden som visar att du är en engagerad medarbetare

Om du vill visa chefen att du är värd den där löneförhöjningen ska du skippa smörandet, menar Clara Löfvenhamn.

Fler artiklar inom Karriär