Här är nätverkandet en viktig del av jobbet

Som nyanställd kan man lätt känna sig lite vilsen. På Ericsson, som har nästan 20 000 anställda bara i Sverige, har det startats ett ideellt nätverk för att råda bot på just detta.

Nätverket Ericsson Connected startades av ett par personer på Ericssons personalavdelning för några år sedan med syftet att sammanföra medarbetarna på Ericsson. Idag har nätverket vuxit enormt.
– Vi är nu 600 medlemmar och bara i år har vi fått 200 nya personer som vill vara med, säger Christine Zhang som själv flyttade hit från Kina för tre år sedan.

När Christine började på Ericsson kände hon inte någon och tyckte att det var svårt att få kontakt med nya människor, både på jobbet och privat. Hon sökte sig då till Ericsson Connected som bland mycket annat anordnade after works, föreläsningar, produktvisningar och skidresor för de anställda på företaget.

Nu är hon en av de sex personer som är med i projektgruppen för Ericsson Connected.
På ett så stort företag som Ericsson är nätverket viktigt för att veta vilka möjligheter som finns.
– Första gången man kommer till Kista är man lost, säger Naadede Tettey också hon del av projektgruppen och hitflyttad från Sydafrika och fortsätter.
– När man sedan kommit in i jobbet träffar man bara personer på sin avdelning och får kanske inte den förståelsen för företaget man hade fått om man nätverkat mer.

Peter Novak är född i Stockholm och också del av projektgruppen. Trots att han har ett socialt liv i Stockholm tycker han att Ericsson Connected är minst lika viktigt.
– Det finns ingen självklar karriärväg att följa här så ju fler människor du lär känna på företaget, desto lättare blir det att hitta en karriär som passar just dig.

Projektgruppen berättar att de sett resultat av sitt arbete med arrangemangen. De vet flera personer som nätverkat, fått upp ögonen för nya jobb och sedan utbytt cv med eventens hjälp och många som har fått nya vänner, både på jobbet och privat.

Sebastian Elmgren, också han en del av projektgruppen, har till och med fått åka till Korea på grund av en idé som blev verklighet under just en after work anordnad av Ericsson Connected.
– Jag jobbade i ett projekt men vi hade ett problem som jag hittade en lösning på tillsammans med en person från en annan avdelning som jag träffade på en after work. Nyligen var jag i Korea för att starta upp projektet där, säger Sebastian.

Under 2012 har Ericsson Connected planer på många arrangemang och de hoppas att alla nya som börjar på Ericsson ska bli medlemmar både för att komma in på jobbet och för att få nya vänner.

Karriär

Här hittar du fler artiklar som berör ämnet Karriär

CFO:n Andreas Frislund, 26: ”Vi behöver särskilja ålder och erfarenhet”

CFO:n Andreas Frislund, 26: ”Vi behöver särskilja ålder och erfarenhet”

Företag måste bli bättre på att ge unga människor större ansvar. Och unga människor behöver bli bättre på att be om det.

Kontaktnätet avgör om du får jobb

Kontaktnätet avgör om du får jobb

Ungefär 70 procent av alla jobb tillsätts genom rekommendationer. Rätt socialt umgänge kan alltså vara avgörande för karriären.

Olof, 17, driver fyra företag och pluggar

Olof, 17, driver fyra företag och pluggar

Olof Gustafsson Ålder: 17 år. Familj: Pappa i Sverige, mamma och halvsyster i USA. Bor: Ekerö.

Experten: 5 beteenden som visar att du är en engagerad medarbetare

Experten: 5 beteenden som visar att du är en engagerad medarbetare

Om du vill visa chefen att du är värd den där löneförhöjningen ska du skippa smörandet, menar Clara Löfvenhamn.

Fler artiklar inom Karriär