Anna Ålenius Mathson, 34, har fått flera uppdrag på grund av sina idéer. Bland annat att marknadsföra Sveriges  kreativa arbetsliv mot Tyskland. 

Foto: Klara Leo

Nu är dina idéer viktigare än cv:t

 I dag är det viktigare att visa framfötterna än att ha ett fint cv. Kreativitet har blivit dagens klätterstege. ”I dagens hårda arbetsklimat är det viktigt att man gör det lilla extra.”

Är du sugen på att få nya arbetsuppgifter, högre lön eller nytt jobb? Då gäller det att visa kreativitet på jobbet, såväl i sina arbetsuppgifter som i relationen till sina arbetskamrater och chefer.

– I dagens hårda arbetsklimat är det viktigt att man gör det lilla extra och alltid säger ”javisst, det fixar jag”, säger Charlotte Hågård, karriärexpert, föreläsare och författare.

Att ett traditionellt cv inte längre regerar på arbetsmarknaden ser hon enbart som positivt.

– De kräver ju att man är duktig på att skriva och formulera sig, det är ju inte alla. 

Att det är viktigare att vara kreativ än att ha ett tjusigt cv vet Anna Ålenius Mathson, 34. Tack vare hennes annorlunda idéer i sin roll som pr-manager på tillväxtföretaget Projectplace har hon fått flera nya chanser – bland annat att föreläsa om kreativitet på jobbet. 

– Annorlunda idéer är otroligt viktiga i dag, både för dig själv och ditt varumärke men också för att locka nya, unga medarbetare i en stenhård konkurrens.

– Alla kan inte vara kreativa jämt, men det är viktigt att försöka skapa en sådan miljö för att företaget ska hänga med in i framtiden, säger Anna Ålenius Mathson.

CV

Här hittar du fler artiklar som berör ämnet CV

100 säljande ord som gör ditt cv och personliga brev vassare

100 säljande ord som gör ditt cv och personliga brev vassare

Metrojobbs redaktör och cv-expert Anna Åslund har satt ihop den enda ordlistan du behöver för att kunna skriva säljande.

Rekryterarna: ”Det här får oss att slänga ditt cv i papperskorgen”

Rekryterarna: ”Det här får oss att slänga ditt cv i papperskorgen”

Vad får ditt CV att se mindre proffsigt ut? Metro jobbs karriärpanel avslöjar nu vad som inte går hem hos dem.

Experten listar: 6 saker du aldrig ska ha med i ditt cv

Experten listar: 6 saker du aldrig ska ha med i ditt cv

Öka dina chanser att få komma till intervju genom att rensa bort onödig information i ditt CV.

Expertens 10 tips: Så skriver du ett riktigt säljande cv

Expertens 10 tips: Så skriver du ett riktigt säljande cv

Syftet med ditt CV är att du ska få komma på intervju och berätta mer om dig själv. Så skriv säljande - men ärligt. Så gör du.

Fler artiklar inom CV