Lotka Kakasor, 21, fick jobb i Norge genom företaget Nordjobb.net. Där kan man söka jobb fram till den 31 maj. De flesta sommarjobben börjar i juni. 

Foto: Henric Lindsten

Lotka, 21, köpte lägenhet för sommarlönen

Pengarna var den främsta drivkraften när Lotka Kakasor, 21, sökte jobb i Norge. Och pengar blev det. Nu har han kunnat köpa sin första lägenhet hemma i Västerås.

Lotka Kakasor, 21, återvänder i sommar till jobbet som gruppchef på ett livsmedelslager i Oslo, där han arbetade förra året. Än så länge har han inte fått något formellt klartecken från företaget, men han är inte särskilt orolig.

– De var väldigt nöjda med mig förra året, säger han.

Han har det obligatoriska truckförarkortet och en hel del erfarenhet från liknande arbete. I år slipper han dessutom krånglet med att skaffa norskt personnummer och skattekort.

Kontakten med det norska företaget, som levererar livsmedel till flera stora matkedjor, fick han via Nordjobb – som specialiserar sig på att hjälpa svenskar till jobb i andra nordiska länder. 

– Man lämnar in en ansökan via deras hemsida och så hittar de ett jobb som passar. Det går också att boka personlig konsultation.

Lotka jobbade 600 timmar under sina tre månader  i Oslo och därefter något mindre under en period i Stavanger. 

Så många utekvällar blev det inte. I stället sparade han pengarna och åkte över gränsen till Sverige och handlade. I höstas kunde han göra en efterlängtad investering i hemstaden Västerås.

– En tvåa på 60 kvadrat, med nyrenoverat kök, säger han med ett nöjt leende.

LÄS MER: HÄR FINNS JOBBEN I SOMMAR

SÖK JOBB I NORGE PÅ METROJOBB.SE

Lön

Här hittar du fler artiklar som berör ämnet Lön

Chefens bästa tips: Så går du vinnande ur löneförhandlingen

Chefens bästa tips: Så går du vinnande ur löneförhandlingen

Vårens lönesamtal närmar sig med stormsteg och Metrojobb har tagit hjälp av Susanne Rönnkvist Ahmadi på Hubspot för att få de bästa tipsen.

Chefens vanligaste argument för att hålla nere din lön – och hur du slår hål på dem

Chefens vanligaste argument för att hålla nere din lön – och hur du slår hål på dem

Slut på pengar, begränsad lönepott och jämförelser med vad andra tjänar. Chefens argument för varför du inte ska få högre lön är många.

Yrkena som betalar bäst och sämst i USA

Yrkena som betalar bäst och sämst i USA

8 kneg som gör dig rik i Asien Lönen högst i de mest jämställda yrkena Fattiga tillreder snabbmaten för småsmulor – läkarna tjänar miljoner på att...

Minimilön – efter 22 år på McDonald´s

Minimilön – efter 22 år på McDonald´s

Fredrik började på McDonald’s som 16-åring. Jobbar kvar efter 22 år. Timlönen i dag: 109 kronor.

Fler artiklar inom Lön