Future Stars casetävling avgjord

Future Stars casetävling är avgjord och av de 45 finalister som var inbjudna till en heldag med arbetsgivarna Klarna, Trafikverket, Scania och Ericsson korades 18 vinnare. I prispotten fanns minitraineer, internationella och nationella studiebesök, kontaktsamtal på företagen och förstås – framtida jobbmöjligheter.

Future Stars-kandidater från hela landet samlades på Scandic Hasselbacken torsdagen den 22 mars. Dagen började med att företagen presenterade varsitt problem som behövde en lösning. Därefter jobbade Future Stars-kandidaterna i lag för att sedan presentera sina mest innovativa caselösningar för företagen. Vid dagens slut var det dags för middag och prisutdelning där de bästa lösningarna premierades med diplom, blommor och framtida jobbchanser på företagen.

Felicia Myrstrand, 26 år, läser geografi och fick en minitrainee på Trafikverket.
– Jag är jätteglad för jag vill verkligen jobba inom Trafikverket i framtiden. Nu öppnas nya möjligheter för mig och jag är oerhört inspirerad efter en heldag med företaget, säger hon.

Mattias Hultgren är kommunikatör på Trafikverket och var med i den jury som utsåg vinnarna.
– Det har varit en oerhört spännande dag och vi är supernöjda med alla de kandidater som löste vårt case. Det är kul att se att så många talangfulla studenter är nyfikna på Trafikverket som arbetsgivare, säger han.

Peiman Momeni, 26, och Stefan Karlsson, 21, ingick i det lag som löste Ericssons casetävling på bästa sätt och vann därför en heldag på Ericsson.
– Det känns jättekul att få in en fot på Ericsson och det har varit en väldigt givande dag med många nya kontakter, säger dem.

Varför vann just ni?
– Vi hade en bra gruppdynamik och kom på en innovativ, men genomförbar, lösning på ett problem som Ericsson står inför idag.

Flera av företagen påpekade att det inte bara var vinnarna som hade framtida jobbchanser på företagen utan att de ville hålla kontakten med alla som utmärkt sig under dagen.

Efter förra årets casetävlingar fick flera av Future Stars-deltagarna jobb på företagen. En av dem var Anders Smith, trainee på Scania. I år var han med i Scanias jury.
– Future Stars gav mig möjlighet att knyta kontakt med folk från de olika företagen. Jag vann ett internship på Scania och sedan blev jag också antagen som trainee så det var en riktigt bra erfarenhet. Att ha blivit utvald av chefer på ett så stort företag och bland många duktiga kandidater känns som en kvalitetsstämpel.

Karriär

Här hittar du fler artiklar som berör ämnet Karriär

CFO:n Andreas Frislund, 26: ”Vi behöver särskilja ålder och erfarenhet”

CFO:n Andreas Frislund, 26: ”Vi behöver särskilja ålder och erfarenhet”

Företag måste bli bättre på att ge unga människor större ansvar. Och unga människor behöver bli bättre på att be om det.

Kontaktnätet avgör om du får jobb

Kontaktnätet avgör om du får jobb

Ungefär 70 procent av alla jobb tillsätts genom rekommendationer. Rätt socialt umgänge kan alltså vara avgörande för karriären.

Olof, 17, driver fyra företag och pluggar

Olof, 17, driver fyra företag och pluggar

Olof Gustafsson Ålder: 17 år. Familj: Pappa i Sverige, mamma och halvsyster i USA. Bor: Ekerö.

Sugen på att bli chef? 5 tecken på att du är bra chefsmaterial!

Sugen på att bli chef? 5 tecken på att du är bra chefsmaterial!

Att ha en chefsroll innebär ett stort ansvar som inte lockar alla. Sedan finns det vissa chefer som aldrig borde ha blivit chefer från första början.

Fler artiklar inom Karriär