2000 ville ha jobbet som strandtestare

Många nappade när tidningen Amelia sökte en bloggare att skicka ut och testa stränder i fyra olika världsdelar med början i sommar. Annonsen, som bland annat låg ute på Platsbanken för ett par veckor sedan, drog in 2000 ansökningar, som nu har sållats av redaktionen. På fredagen meddelas vem som får åka.

– Vi har fått in ansökningar från allt från fyrabarnsmammor som vill komma ifrån ett tag till mer rutinerade backbackers som bloggat i många år säger Amelias chefredaktör Åsa Lundegård.

Bland de 2000 sökanden var flera från utlandet och kampanjen har uppmärksammats i medier i hela världen – från Quatar till Kina. Ett tyskt tv-team ska följa med på resan.

Ett av kriterierna i annonsen var "kapacitet att vila/göra ingenting under långa perioder". I uppdraget ingår också "mottagande av helkroppsmassage, drinkprovning, snorkeldykning samt bokläsning".

Under fyra veckor ska den som får jobbet hinna besöka stränder i Korsika, området runt Kapstaden, Sydafrika och i Asien. Samtidigt ska erfarenheterna dokumenteras i en blogg på Amelias hemsida.

Vad man får för besväret? Förutom gratis boende och behandlingar – 35 000 kronor i månaden.

Nyheter

Här hittar du fler artiklar som berör ämnet Nyheter

Här är arbetsgivarna med bäst arbetsvillkor i Sverige

Här är arbetsgivarna med bäst arbetsvillkor i Sverige

Nyckeltalsinstitutet har granskat över 700 000 svenskars arbetsvillkor. Vinnarna är de företag som prioriterar jämställdhet och ett bra ledarskap.

4 nya IT-jobb du inte visste fanns – och så får du dem

4 nya IT-jobb du inte visste fanns – och så får du dem

IT-branschens snabba utverklinginnebär att det snabbt växer fram nya yrkesroller på arbetsmarknaden och bristen på rätt kompetens blir stor.

Så många procent av Sveriges chefer är kvinnor

Så många procent av Sveriges chefer är kvinnor

Inte ens en av fem vd:ar är kvinnor. Det visar den årliga rapporten från chefsorganisationen Ledarna som undersöker jämställdheten på arbetsmarknaden.

Rekryterarna: Här är den perfekta ansökan för säljbranschen

Rekryterarna: Här är den perfekta ansökan för säljbranschen

Metrojobb har pratat med tre rekryterare från tre olika företag i Sverige om hur den perfekta ansökan ska se ut.

Fler artiklar inom Nyheter