De sociala entreprenörerna Malin Agn och David Lillo är utvalda av stiftelsen Playing for Change och kommer att få lönefinansiering för sina projekt.

Foto: Urban Brådhe

De fick juryn på fall med sina stödprojekt

Hjälp för föräldrar till överviktiga barn och ett maraton i Stockholms norra förorter. Det är de två nya projekt från sociala entreprenörer som kommer att få stöd av Kinnevikgruppens Playing for Change under 2011.
– Det här betyder att vi inte behöver oroa oss för varifrån lönen ska komma. Nu kan vi blicka framåt och växa, säger David Lillo från Husby Marathon Programme.

David gav upp jobbet som affärsjurist för nära  exakt ett år sedan. I stället satsade han och tre barndomsvänner från Akalla/Kista-området på projektet där unga i miljonprogrammen får lära sig använda maratonträning som en metod att slå sig fram i tillvaron.
Malin Agn har finansierat sitt projekt Mulligabarn.se med hjälp av ett avgångsvederlag från jobbet som ekonom på ett läkemedelsföretag.
– Nu kan jag andas ut och satsa fullt ut på det här, säger hon.

Via Mulligabarn.se får föräldrar till överviktiga barn hjälp med seminarier där läkare och sjuksköterskor hjälper till med bland annat kostråd.
– Om ett barn diagnostieras med fetma i dag så får man hjälp från sjukvården. Men för dem som bara är överviktiga är det mycket svårare att få hjälp. Som förälder vet jag hur det är att tvingas söka på internet och hur svårt det är att veta vad som är seriös information och inte, säger Malin Agn.

LÄS MER OM PLAYING FOR CHANGES ARBETE

Söka jobb

Här hittar du fler artiklar som berör ämnet Söka jobb

Rekryteraren avslöjar: Det här får mig att vilja kalla dig till en jobbintervju

Rekryteraren avslöjar: Det här får mig att vilja kalla dig till en jobbintervju

Johanna Wadsten, rekryterare på Studentwork, avslöjar vad som imponerar på henne på jobbet.

Så mejlar du rätt när du söker jobb

Så mejlar du rätt när du söker jobb

Med enkla knep går dina mejl från slafsiga till proffsiga. Här är Metrojobbs e-tikettskola. EXPERTENS TIPS

Egenskaperna som rankas högst när du söker jobb

Är du ansvarstagande, positiv och flexibel? Då är du en arbetsgivares dröm. Fackförbundet TCO har med hjälp av Statistiska Centralbyrån tagit reda på...

Experten: Så gör du en säljande spontanansökan

Experten: Så gör du en säljande spontanansökan

Genom att skicka in en spontanansökan sticker du ut från mängden och har goda chanser att knipa ett jobb som kanske ännu inte ens utannonserats.

Fler artiklar inom Söka jobb