Nu kan du få vin med hem med din matkasse

Senaste året har varit en riktig boom för företag med hemtrevliga namn som Linas Matkasse, Mathem, Middagsfrid och Middagsglädje. Nu tycks det var dags att ta ett nytt steg i serviceutbudet. Från och med fredag den 8 april kan privatpersoner också beställa vin till maten via middagsföretaget Mathems hemsida.

För att leveransen ska vara laglig går beställningen via Maltabaserade Antipodes Premium Wines. Upplägget har inneburit en hel del administration från Mathem och kommer inte att löna sig i pengar per flaska vin.
– Vi tror att det kommer att löna sig totalt sett. Nu behöver våra kunder inte längre gå till Systembolaget, säger företagets grundare Tomas Kull.

I dag kan kunderna välja mellan vitt och rött vin, i lådor med sex flaskor i varje. Det går också att välja en blandad låda. Urvalet görs av Mathems egna sommelierer.

Den som beställer måste använda sitt kreditkort och visa legitimation vid leveransen av vinet.

Att beställa hem vin till dörren, utan omvägen via Systembolaget, har varit lagligt sedan 2007. Då togs beslutet i EG-domstolen att Sveriges förbud inte var förenligt med EU:s regler om fri rörlighet för varor. Förutsättningen är att vinet vid beställningstillfället finns utomlands och att vinföretaget betalar svensk skatt.

Nyheter

Här hittar du fler artiklar som berör ämnet Nyheter

Här är arbetsgivarna med bäst arbetsvillkor i Sverige

Här är arbetsgivarna med bäst arbetsvillkor i Sverige

Nyckeltalsinstitutet har granskat över 700 000 svenskars arbetsvillkor. Vinnarna är de företag som prioriterar jämställdhet och ett bra ledarskap.

Experten: Det här händer i kroppen när du hoppar över lunchen

Experten: Det här händer i kroppen när du hoppar över lunchen

Enligt en ny undersökning från Fazer är det många som skippar lunchen på jobbet, men dietisten Maria Nygårds menar att vanan ger mer nackdelar än fördelar.

Här är 5 artiklar att inspireras av på internationella kvinnodagen

Här är 5 artiklar att inspireras av på internationella kvinnodagen

Den 8 mars varje år uppmärksammas världens kvinnor på internationella kvinnodagen, Metrojobb har samlat ett gäng artiklar att inspireras av!

4 nya IT-jobb du inte visste fanns – och så får du dem

4 nya IT-jobb du inte visste fanns – och så får du dem

IT-branschens snabba utverklinginnebär att det snabbt växer fram nya yrkesroller på arbetsmarknaden och bristen på rätt kompetens blir stor.

Fler artiklar inom Nyheter