Foto: Foto: Scanpix

Vill du vicka som "Den lille Havfrue" i sommar?

Publ. 2010-04-01 10:23
 
 
Är du oblyg, uppmärksamhetstörstande och gillar att jobba utomhus? Då kanske det här är ett jobb för dig.

Den världsberömde statyn "Den lille Havfrue" ska skickas iväg till världsutställningen i Shanghai. Nu söker Köpenhamns Turistråd mänskliga vikarier som kan ta hennes plats under tiden.

Den som söker jobbet måste vara bra på att sitta still och ha ett jungfruliknande utseende, skriver turistrådet i annonsen.

"Kunskap av självförsvar kan vara en fördel då ”Den lille Havfrue” tidigare både blivit misshandlad, lemlästad och halshuggen.", skriver man också.

Det här är såklart ett aprilskämt från byråns sida. Havfruen ska visst till Shanghai, men det är sedan tidigare känt att hon ska ersättas av ett verk av den kinesiske konstnären Ai Weiwei under tiden.

Men om det skulle vara sant vore det inte första gången våra grannar på andra sidan sundet gör turistkampanjer som sticker ut.

I höstas spreds en video på Youtube där en dansk kvinna efterlyste pappan till sitt barn. Det uppdagades snart att kvinnan var en skådespelerska och att avsändaren var Visit Denmark.

Efter massiv kritik från pr-experter, kvinnoforskare och allmänheten i hemlandet tvingades turistbyrån backa och be om ursäkt för kampanjen.

Kanske önskar Visit Denmark att de sjösatt kampanjen den 1 april i stället.

Fotnot: Du kan leta efter aprilskämt på metrojobb.se och i din Metrotidning, men du kommer inte hitta några på redaktionell plats. Metro har en policy att inte ha aprilskämt i tidningen.
 
Tomas Lundin

Söka jobb

Här hittar du fler artiklar som berör ämnet Söka jobb

Ta referenser på arbetsgivaren – så gör du!

Ta referenser på arbetsgivaren – så gör du!

Enligt Metrojobbs coach Magdalena Lundeén så gör alldeles för få arbetssökande en grundlig research av arbetsgivaren.

Glada medarbetare  lockar fler

Glada medarbetare lockar fler

När konkurrensen om talangerna hårdnar blir det viktigt för företag att vara tydliga med sitt varumärke. Nu satsar allt fler företag på employer branding.

Här finns jobben du kan få direkt

Här finns jobben du kan få direkt

Är gymnasiet äntligen avklarat? 13 års pluggande förbi? Alla längtar inte efter tjocka kompendier och tentaångest så fort studentmössan är kastad.

Rekryteraren avslöjar: Det här får mig att vilja kalla dig till en jobbintervju

Rekryteraren avslöjar: Det här får mig att vilja kalla dig till en jobbintervju

Johanna Wadsten, rekryterare på Studentwork, avslöjar vad som imponerar på henne på jobbet.

Fler artiklar inom Söka jobb