Tim Schafer, till höger, tillsammans med Judas Priest-sångaren Rob Halford vid en tv-spelsgala.
Foto: Foto: Getty

Spelguruns knäppa ansökan gick hem

Publ. 2010-03-04 13:27
 
 

Efter att i slutet av 1980-talet blivit nekad av både Atari och ett företag som gör digitala kataloger för bibliotek försökte sig spelutvecklaren Tim Schafer på en ny metod.

Det hade inte börjat bra. Vid den första kontakten med Lucasfilm hade han råkat erkänna att han piratkopierat företagets spel.

"Jag sa att jag ville jobba på Lucasfilm för att mitt favoritspel var "Ball Blaster", skriver Schafer på det egna spelföretaget Doublefines webbsida.

Lucasfilmchefen upplyste honom då om att spelet bara hette "Ball Blaster" i den piratkopierade versionen. Det riktiga namnet var Ball Blazer.

Om han skulle få jobbet var med andra ord tvungen att få till en sjuhelsikes jobbansökan.

I stället för ett vanligt brev designade han ansökan som ett primitivt äventyrsspel där handlingen var att han sökte och fick ett jobb på Lucasfilm och skrev ut skärmbilderna på sn matrisskrivare.

Mot alla odds föll företaget pladask för Schafers ansökan och erbjöd honom ett jobb. "Jag blev så upphetsad att jag satte en extra krök på m:et i min signatur", skriver Schafer.

Lucasfilm gjorde ett klokt beslut, visade det sig. Tim Schafer är i dag känd som pappan till den banbrytande äventyrsspels-serien Monkey Island och en legend inom spelvärlden.

 
Tomas Lundin

Personligt brev

Här hittar du fler artiklar som berör ämnet Personligt brev

Experten: Så bygger du upp ditt personliga brev med hjälp av en enkel mall

Experten: Så bygger du upp ditt personliga brev med hjälp av en enkel mall

Metrojobbs redaktör Anna Åslund ger dig en snabbguide över hur du enkelt sätter ihop ett välformulerat och säljande personligt brev.

7 enkla tips för ett perfekt personligt brev

7 enkla tips för ett perfekt personligt brev

Hur ska ett personligt brev se ut? Metrojobb bad karriärexperten Charlotte Hågård, som bland annat skrivit Stick Ut, Ansökningsboken och CV-boken, om...

4 exempel: Så ska du inleda ett personligt brev

4 exempel: Så ska du inleda ett personligt brev

Att komma på en bra inledning till sitt personliga brev är svårt. Metrojobb listar 4 alternativ som garanterat fångar läsarens uppmärksamhet.

Douglas kammade hem drömjobbet – här är hans vinnande personliga brev

Douglas kammade hem drömjobbet – här är hans vinnande personliga brev

Tack vare sitt personliga brev imponerade han tillräckligt på rekryteraren Ida Garamvölgyi för att hon skulle kalla honom till intervju.

Fler artiklar inom Personligt brev