Hon ger dig en chans till att få jobb på intervjun

Publ. 2010-02-24 15:07
 
 
Extern länk
 

Kom du till sista intervjun, men blev omsprungen vid målsnöret? Du kanske får jobb ändå. På sajten Workmint delar rekryterarna med sig av sina favoritkandidater till varandra.

Under många rekryteringsprocesser tas mängder av bra kandidater fram ur ansökningshögen bara för att sållas bort i det allra sista urvalet. En resurs som IT-entreprenören Boontariga Pipatanangura vill ta vara på med sajten Workmint.

– Ofta finns det fem bra kandidater, men bara ett jobb att förmedla. Vi vill uppmuntra rekryterarna att dela med sig av kandidaterna till varandra, säger hon till metrojobb.se.

Rekryterarna kan rekommendera den jobbsökande till sajten och får sedan en ersättning om någon annan rekryterar personen. Den som söker jobb har i sin tur nytta av att uppgifterna sprids bland olika rekryteringsföretag.

– Du får en helt annan status jämfört med andra jobbsökare när du blir rekommenderad av en annan rekryterare, säger Boontariga Pipatanangura.

Sajten fungerar också som en central CV-databas, så att jobbsökare ska slippa lägga upp profiler på alla de olika karriärsajterna. För många jobbsökare är det också känsligt att lägga upp en profil på en öppen jobbsajt.

– Här är det bara rekryterare som läser och de får enligt personuppgiftslagen inte lämna ut dina uppgifter. Det är först om du blir intressant för ett jobb som du får frågan om företaget får ta del av dina uppgifter.

Boontariga Pipatanangura har ett förflutet inom nätrekryteringsbranschen. Workmint startades för drygt ett år sedan och har redan gett 26-åringen en plats på Internet Worlds lista över bästa entreprenörer 2009.

Tomas Lundin

Anställningsintervju

Här hittar du fler artiklar som berör ämnet Anställningsintervju

Så känner du igen en bra chef – redan på jobbintervjun

Så känner du igen en bra chef – redan på jobbintervjun

Enligt ledarskapsutvecklaren Clara Löfvenhamn kan du lista ut om du kommer att komma överens med chefen – redan innan du börjat på jobbet.

10 vanliga frågor på intervjun - och de bästa svaren!

10 vanliga frågor på intervjun - och de bästa svaren!

Innan du går på en jobbintervju bör du förbereda dig på hur du ska svara på intervjufrågorna.

Karriärpanelen tipsar: Så svarar du på frågan

Karriärpanelen tipsar: Så svarar du på frågan "Vilka är dina sämsta egenskaper?"

Metro jobbs karriärpanel reder ut vad man egentligen ska svara på frågan "Vilka är dina sämsta egenskaper"?

Här är det bästa svaret på intervjufrågan ”Vart ser du dig själv om fem år?”

Här är det bästa svaret på intervjufrågan ”Vart ser du dig själv om fem år?”

En vanlig fråga på arbetsintervjun, men det betyder inte att den blir enklare att svara på.

Fler artiklar inom Anställningsintervju