Foto: Foto: Stock Exchange

10 tecken på att du fått nog på jobbet

Uppd. 2010-01-28 11:25
 
 

Att lämna ett jobb du inte trivs med är inte lätt. Jobb-bloggen Work Buzz listar i alla fall tio varningsklockor som skvallrar om att det är dags att hitta något annat om du inte kan vända trenden på jobbet.

1. Dina kolleger driver dig till vansinne.
Underskatta inte vikten av bra kolleger. Vill du klösa ögonen ur dem – eller dig själv – kanske det är dags att gå.

2. Du har söndagsångest. Rullar du runt en ångestboll hela helgen för att du ska jobba på måndag? Tänker du på fredag redan på väg till jobbet på måndag?

3. Du är uttråkad.
De flesta mår bra av att få mer utvecklande och omväxlande arbetsuppgifter. Kan du få det på ditt jobb eller är det bäst att byta?

4. Du sitter löst. Ekonomin har återhämtat sig, men det är fortfarande tufft för många. Du bör inte lämna jobbet i panik, men vara uppmärksam.

5. Du känner dig inte hemma. Kollegerna måste inte vara som en andra familj, men om helt främmande värderingar råder på jobbet kanske du mår bättre någon annanstans.

6. Din chef är ett pucko. Världens bästa jobb kan sabbas av en usel chef. Enligt en undersökning från tidningen Chef känner sig varannan boss ibland som en bluff. Det är mänskligt. Men om din chef verkligen är en bluff kanske du ska söka annat ledarskap.

7. Du har kört fast i karriären. På Metros Byt upp dig-mässa talade experter om vikten av att finna passion i ditt jobb. Kan du hitta den på din arbetsplats?

8. Du får ingen uppskattning.
Uppskattning kan uttryckas i beröm, bonus eller förmåner, men de flesta behöver bli erkända på jobbet på ett eller annat sätt. När fick du uppskattning senast?

9. Din arbetsplats stjäl ditt humör. En negativ stämning på jobbet kan bli till ett svart hål för känslor och idéer. Blir du på dåligt humör av stress eller dålig stämning? Om det inte är en tillfällig svacka kanske det är dags att hitta en gladare plats.

10. Du blir utmattad. Det är skillnad på att vara stressad och att vara helt slutkörd. Alla upplever perioder med mer stress, men om det alltid är för mycket att göra kanske du behöver ta tag i arbetsbördan innan du kör rakt in i väggen.

Tomas Lundin

Karriär

Här hittar du fler artiklar som berör ämnet Karriär

CFO:n Andreas Frislund, 26: ”Vi behöver särskilja ålder och erfarenhet”

CFO:n Andreas Frislund, 26: ”Vi behöver särskilja ålder och erfarenhet”

Företag måste bli bättre på att ge unga människor större ansvar. Och unga människor behöver bli bättre på att be om det.

Olof, 17, driver fyra företag och pluggar

Olof, 17, driver fyra företag och pluggar

Olof Gustafsson Ålder: 17 år. Familj: Pappa i Sverige, mamma och halvsyster i USA. Bor: Ekerö.

Julia, 24, omskolar sig och byter bransch – på tre månader

Julia, 24, omskolar sig och byter bransch – på tre månader

Julia Dang sadlar om från politisk sekreterare till programmerare genom en snabbkurs på 3 månader.

Upp med händerna ur fickorna om du är man - här är kroppsspråket som hjälper dig i karriären

Upp med händerna ur fickorna om du är man - här är kroppsspråket som hjälper dig i karriären

Kroppsspråket säger lika mycket som dina ord. Så hur kan du använda det till din fördel i karriären?

Fler artiklar inom Karriär