Bild från dokusåpan "Plastic surgery – New York Style", där Debrahlee Lorenzana gick under kniven 2002.

Lorenzana anklagas för att vara "golddigger"

Uppd. 2010-06-16 17:16
 
 

Skandalerna vägrar ta slut i fallet med Debrahlee Lorenzana, bankkvinnan som fick sparken för att hon var för snygg. Nu sparkar hon sin advokat efter påstådda sextrakasserier.

Metrojobb rapporterade nyligen om Debrahlee Lorenzana, som stämt sin arbetsgivare Citibank efter att hon fått sparken. Enligt stämningsansökan var anledningen att hon varit för snygg, så att de manliga kollegerna inte kunde koncentrera sig. Citibank nekar till anklagelserna.

Efter att ha trätt fram i medierna hotades Lorenzana också med sparken från sin nuvarande arbetsgivare, Chase, som inte gillade uppmärksamheten.

Vid hennes sida under hela medierapporteringen har advokaten Jack Tuckner suttit. Han jämförde Citibanks restriktioner för vad Debrahlee fick ha på sig med att be henne bära burka. Men när hon fick höra talas om en tidigare stämning mot Tuckner ska hon ha avslutat samarbetet, skriver New York Post.

Enligt en före detta klient ska Tuckner ha tittat på porr på sin dator på arbetstid, skrutit om sadomasochistiska äventyr och burit en "slavkrage" på jobbet.

Även om fallet har lagts ner ska beskyllningarna varit tillräckliga för att Lorenzana skulle välja en ny advokat, skriver NY Post. Nu har hon i stället ha anlitat den högprofilerade advokaten Gloria Allred, som bland annat företrätt OJ Simpsons frus familj i mordrättegången mot footballstjärnan.

Men Debrahlee själv har också fått ta emot en hel del beskyllningar. Efter att hennes ansikte visats i medierna mindes någon att det inte var första gången hon var på tv.

I en dokusåpa om plastikkirurgi från 2002 talar en då 26-årig Debrahlee om att hon vill se ut som "tuttar på en pinne" och har siktet inställt på att snärja en rik man. Det har hennes belackare sett som ett bevis på att hela stämningsansökan är uppdiktad.

New York Post-kolumnisten Andrea Peyser som menar att Lorenzanas stämning är ett hån mot "riktiga" diskrimineringsfall och snarare tjänar som en kontaktannons för att hitta en förmögen man.

Den nya advokaten svarar tidningen att det inte spelar någon roll för fallet om hennes klient utfört skönhetsoperationer.

– Män har alltid varit besatta av kvinnors bröst, men när det beteendet blir sexuella trakasserier går det över gränsen.

Tomas Lundin

Karriär

Här hittar du fler artiklar som berör ämnet Karriär

CFO:n Andreas Frislund, 26: ”Vi behöver särskilja ålder och erfarenhet”

CFO:n Andreas Frislund, 26: ”Vi behöver särskilja ålder och erfarenhet”

Företag måste bli bättre på att ge unga människor större ansvar. Och unga människor behöver bli bättre på att be om det.

Olof, 17, driver fyra företag och pluggar

Olof, 17, driver fyra företag och pluggar

Olof Gustafsson Ålder: 17 år. Familj: Pappa i Sverige, mamma och halvsyster i USA. Bor: Ekerö.

Julia, 24, omskolar sig och byter bransch – på tre månader

Julia, 24, omskolar sig och byter bransch – på tre månader

Julia Dang sadlar om från politisk sekreterare till programmerare genom en snabbkurs på 3 månader.

Sugen på att bli chef? 5 tecken på att du är bra chefsmaterial!

Sugen på att bli chef? 5 tecken på att du är bra chefsmaterial!

Att ha en chefsroll innebär ett stort ansvar som inte lockar alla. Sedan finns det vissa chefer som aldrig borde ha blivit chefer från första början.

Fler artiklar inom Karriär