Daniel Adams-Ray lämnade Snook 2006 och har sedan dess pluggat grafisk form. Nu är han tillbaka i rampljuset med klädmärket Lagom och en ny skiva.
Foto: Foto: Lotta Bergseth

Snook-Daniels nya karriär – modedesigner

Publ. 2010-08-17 09:45
 
 
 
 

Det var faktiskt en polis, som haffade mig i tunnelbanan en gång, som rekommenderade mig att börja läsa grafisk form. Jag garvade åt honom då, men nu sitter jag här …

Daniel Adams-Ray om vad som inspirerade modekarriären
 
Daniel Adams-Ray

Ålder: 27.
Bor: Birkastan.
Familj: Mamma, pappa, storasyster.
Aktuell: Modevisning på Berns med egna modemärket Lagom. Och med solodebuten "Svart, vitt och allt däremellan" som släpps i oktober 2010.

 

Daniel Adams-Ray gick från Snook till Lagom – och en egen popkarriär. Nu visar han highstreet fashion. I oktober släpps solodebuten.

Den före detta Snooksångaren driver highstreet fashion-märket Lagom tillsammans med Nette Sandström.

Varifrån kommer ditt intresse för mode och grafisk form?
– Från graffitikulturen, definitivt. Det var faktiskt en polis, som haffade mig i tunnelbanan en gång, som rekommenderade mig att börja läsa grafisk form. Jag garvade åt honom då, men nu sitter jag här …

Den extremt hyllade rappduon Snook splittrades 2006. Då bestämde sig Daniel Adams-Ray för att utbilda sig till grafisk designer. Sommaren 2010 är han dubbelt aktuell. Hans singel från det kommande albumet ”Svart, vitt och allt däremellan”, spelas flitigt på radion. Och på tisdagen visas Lagoms kläder på Berns i samband med Stockholms Modevecka.
– Modevisningen kallar vi för "Gryning". Gryningen är ett ögonblicksmoment som utspelar sig i Nairobi, Kenya, där jag växte upp. Helheten är viktig för Lagom och vi försöker illustrera våra visningar med färg, form och musik. Det kommer att bli svinhäftigt.

Singeln från kommande "Dum av dig" är en intensiv pophistoria vars sound är ett slags hybrid mellan Prince, The Crystals och, ja, Oskar Linnros.

Vad är viktigast i ditt liv – mode eller musik?
– Jag vill göra det som jag tycker är roligast för stunden. Efter det andra albumet med Snook ledsnade jag. Jag stagnerade både på ett personligt och kreativt plan. Allt eftersom blev jag sugen på att göra någonting annat.

Kommer du göra musik med Oskar Linnros igen?
– Nej. Eller, inte i dagsläget i alla fall. Det har aldrig varit någon beaf-situation mellan oss men vi växte ifrån varandra. Just nu koncentrerar jag mig på mina egna grejer.

Karriärhjälpen

Här hittar du tips och artiklar som hjälper dig i yrkeslivet. Lär dig hur man skriver ett personligt brev, får sitt CV att sticka ut eller förhandlar lön.

Rekryteraren: Här är de 5 vanligaste frågorna jag får i mitt yrke

Rekryteraren: Här är de 5 vanligaste frågorna jag får i mitt yrke

Funderingar om konkurrens i form av andra kandidater och frågor om företagets förmåner är något som Johanna Wadsten ofta får höra.

7 enkla tips för ett perfekt personligt brev

7 enkla tips för ett perfekt personligt brev

Hur ska ett personligt brev se ut? Metrojobb bad karriärexperten Charlotte Hågård, som bland annat skrivit Stick Ut, Ansökningsboken och CV-boken, om...

4 exempel: Så ska du inleda ett personligt brev

4 exempel: Så ska du inleda ett personligt brev

Att komma på en bra inledning till sitt personliga brev är svårt. Metrojobb listar 4 alternativ som garanterat fångar läsarens uppmärksamhet.

Expertens 10 tips: Så skriver du ett riktigt säljande cv

Expertens 10 tips: Så skriver du ett riktigt säljande cv

Syftet med ditt CV är att du ska få komma på intervju och berätta mer om dig själv. Så skriv säljande - men ärligt. Så gör du.