Här tvingas pilottraineen landa – mitt på motorvägen

Bilister på väg hem efter helgens påskfirande på måndagseftermiddagen fick sitt livs överraskning när ett litet Cessnaplan landade mitt på motorvägen. Men den 21-årige pilottraineen Ugo Derouet lär få med beröm godkänt av sina handledare. Trots att det var tätt med bilar på vägen landade han utan anmärkning och lyckades få ut planet och stanna i vägrenen.

– Jag skulle säga att detta var min bästa landning någonsin. Det var inte så farligt för när vi nådde marken hade planet ungefär samma hastighet som bilarna, säger piloten själv, enligt till tidningen Daily Mail.

I videon ser vi hur han kämpar för att få kontroll över planet och hur han lägger upp strategin för hur han ska hantera situationen. På något sätt lyckas han undvika alla bilar och motorcyklar som far förbi.

Ugo Derouet har 180 flygtimmar i ryggen och är redan certifierad hobbypilot, men under utbildning för att flyga kommersiella plan. Skolan Eid Air Aviation Schools lättade ägare tog snabbt åt sig en del av äran för den föredömliga landningen. Enligt honom visade den problemfria landningen att piloten får en riktig kvalitetsutbildning.

Nyheter

Här hittar du fler artiklar som berör ämnet Nyheter

Youtube-stjärnan Hampus Hedström: ”Jag är så glad för min dyslexi”

Youtube-stjärnan Hampus Hedström: ”Jag är så glad för min dyslexi”

Han var 14 när han startade sitt egna företag och nu är Youtube-stjärnan aktuell med en självbiografi.

Sökes: 10 000 strippor till Super Bowl-veckan

Sökes: 10 000 strippor till Super Bowl-veckan

Här strippar de för att rädda sitt flygbolag Sökes: Män som vill näcka extra som strippor Super Bowl är en av världens största idrottshändelser och...

Här är arbetsgivarna med bäst arbetsvillkor i Sverige

Här är arbetsgivarna med bäst arbetsvillkor i Sverige

Nyckeltalsinstitutet har granskat över 700 000 svenskars arbetsvillkor. Vinnarna är de företag som prioriterar jämställdhet och ett bra ledarskap.

4 nya IT-jobb du inte visste fanns – och så får du dem

4 nya IT-jobb du inte visste fanns – och så får du dem

IT-branschens snabba utverklinginnebär att det snabbt växer fram nya yrkesroller på arbetsmarknaden och bristen på rätt kompetens blir stor.

Fler artiklar inom Nyheter