Foto: Foto: Scanpix

Apple-fabriken straffar anställda

Uppd. 2010-10-11 15:33
 
 

Övergrepp, hårda bestraffningar och osäkra arbetsförhållanden. Det pågår hos Foxconn, som tillverkar bland annat Iphone, enligt en ny studie.

Inom kort presenteras resultaten från en ny studie som visar på missförhållanden i Foxconn-fabriken, skriver The Register. Uppgifterna kommer från tidningen Global Times i Peking som skriver att 60 studenter och lärare från universitet i Kina, Hongkong och Taiwan genomfört studien i samarbete med 14 utredare.

Foxconn tillverkar elektronikprodukter och har jobbat med företag som Sony Ericsson, Apple, Nokia, Dell, Microsoft och Nintendo. Det senaste året har företaget uppmärksammats då det drabbats av ett antal självmord.

Nu skriver Global Times om studien som bland annat ska slå fast att 16,4 procent av de anställda på Foxconn har utsatts för våld på arbetsplatsen. Företaget har lovat att förbättra villkoren för sina anställda sedan tidigare, bland annat med en lönehöjning på 30 procent.

Men uppgifter i studien tyder på att höjningen stannat på 9,1 procent. Foxconn har inte kommenterat uppgifterna ännu, men har i sina egna rapporter nått helt andra slutsatser, skriver Reuters.

 
Aron Andersson

Hälsa

Här hittar du fler artiklar som berör ämnet Hälsa

Stressforskaren: Att läsa jobbmejlen på semestern kan vara lugnande

Stressforskaren: Att läsa jobbmejlen på semestern kan vara lugnande

Närmare 30 procent av svenskarna kommer att läsa jobbmejlen flera gånger eller varje dag under semestern, enligt en ny undersökning.

Så skadlig är din datorskärm – och så ställer du in den rätt

Så skadlig är din datorskärm – och så ställer du in den rätt

Enligt bildskärmsexperten Dick Bender har allt för många människor idag felaktiga inställningar på sina datorskärmar.

Stressen som leder till utmattning – 6 tecken på att du är i riskzonen

Stressen som leder till utmattning – 6 tecken på att du är i riskzonen

Obalans mellan stress och vila kan leda till utmattningssyndrom eller stresskollaps. Här är de viktiga varningstecknen.

Så blir du kvitt din prestationsångest

Att ställa höga och ibland orealistiska krav på sig själv på jobbet är tyvärr inte helt ovanligt. Men du kan bli av med din prestationsångest.

Fler artiklar inom Hälsa