Foto: Foto: Scanpix

50-åringen bättre på Facebook än 20-åringen

Publ. 2010-10-25 15:22
 
 

Facebook, Twitter och bloggar är tjugo nånting-folkets kungarike. Eller? Enligt en ny studie är äldre faktiskt bättre på att använda sociala medier i jobbet.

En rapport beställd av Citrix Systems, som utvecklar lösningar för hemmajobbare, visar förvånande resultat.

Fler personer i åldrarna 31 till 54 uppger att de använder sociala medier i jobbet än den så kallade Generation Y som i undersökningen är mellan 18 och 30 år gamla.

Som metrojobb.se skrivit om tidigare är konferenser, möten och intervjuer över video en stark trend, men det är inte en trend som drivs av de yngsta på arbetsmarknaden om man ska tro Citrix-studien.

Deltagarna mellan 18 och 30 är också de som tycker att möten är minst viktiga och det kan ligga något i deras inställning. En majoritet av de svarande tycker inte att möten bidrar till att uppnå målen i ett projekt.

En förklaring till att 54-åringarna är mer nere med videokonferens än 20-åringarna kan vara att de har hunnit klättra längre i karriären. Ju högre position du har desto större är chansen att du hamnar i en videokonferens eller ansvarar för företagets kanal på Twitter.

Men undersökningen som gjorts bland personer som använder en dator i jobbet i USA, Storbritannien, Frankrike, Tyskland och Australien, visar ändå att teknikglappet mellan yngre och äldre på jobbet kanske är mindre än det ibland framstår som.

Tomas Lundin

Sociala medier

Här hittar du fler artiklar som berör ämnet Sociala medier

Så många chefer kollar upp dig på LinkedIn – innan du får jobbet

Så många chefer kollar upp dig på LinkedIn – innan du får jobbet

Tror du chefen googlar dig innan du får jobbet? Det är större chans att du kollas upp på LinkedIn.

Experternas guide: Så använder du Facebook till att söka jobb

Experternas guide: Så använder du Facebook till att söka jobb

Om du tar en paus från att tagga dina vänner i videos på söta kattungar kan även Facebook vara en plattform som hjälper dig att hitta nästa drömjobb.

Imponerande eller irriterande? Så skryter du på rätt sätt

Imponerande eller irriterande? Så skryter du på rätt sätt

Imponerar du på omgivningen, eller verkar du bara skrytsam och osympatisk? En ny studie visar att många har dålig koll på var gränsen går.

Din arbetsgivare kan bevaka dig på jobbet

Din arbetsgivare kan bevaka dig på jobbet

Lagen ger chefen rätt att övervaka ditt jobb Butiksägare i skräck för ny kvittokontroll Du är bevakad på jobbet.

Fler artiklar inom Sociala medier