Foto: Illustration: Ola Gustafsson

Det våras för aprilgnället

Publ. 2008-04-10 07:49
 
 

Känner du dig extra gnällig just nu? Du är inte ensam.
– Jag tror att alla vill ta tag i något i sina liv när våren kommer, säger coachen Fredrik Alm.


Våren är snart här. Nu kommer ljus och ny energi.
Pyttsan!

Nu är tiden då vi gnäller på jobbet, vi gnäller på vår partner, vi gnäller på att vi är trötta och på allt vi borde göra men inte orkar.
– När mörkret byts mot ljus öppnar sig nya möjligheter. Då är det naturligt att tappa fokus och bli gnällig under ett tag. Det är lätt att känna sig överväldigad av alla nya intryck och möjligheter, säger coachen Fredrik Alm.

April är vårmånaden då vi inser att vi vill göra något åt våra liv, kanske starta om med ett nytt jobb eller ny bostad. Då är det lätt att göra en lång lista på allt som ska förändras – och allt ska helst göras direkt.
– Men gå inte i den fällan. Vill du göra en förändring – ta reda på vad du verkligen vill förändra helst av allt och bestäm dig för att lägga energin på just det. Ju mer energi och fokus du riktar på att förändra det som är viktigast och inget annat, desto mer kommer de andra sakerna att ändra sig av sig själva, säger Fredrik Alm.

Han bekräftar att det blir allt mer vanligt att de flesta av oss vill göra något åt våra liv i just månaden april.
– En bra lösning är att utmana dig själv. Gör lite mer än du tror att du klarar av varje dag. Är du nöjd där du är? Strunta i utmaningarna och ta livet som det kommer. Du kan prova att göra gamla saker på nya sätt. Att tänja gränserna kräver också att du avsätter tid till att vila och reflektera över dina utmaningar. Är ditt schema redan fullt är utmaningen snarare att inte göra så mycket. Du blir inte lyckligare ju mer du gör, men mer harmonisk om du upplever en mening med det du gör, säger Fredrik Alm.

På jobbet

Här hittar du fler artiklar som berör ämnet På jobbet

Rekryteraren: Här är de 5 vanligaste frågorna jag får i mitt yrke

Rekryteraren: Här är de 5 vanligaste frågorna jag får i mitt yrke

Funderingar om konkurrens i form av andra kandidater och frågor om företagets förmåner är något som Johanna Wadsten ofta får höra.

Vad gör HR egentligen? Och vem har ansvar för arbetsmiljön?

Vad gör HR egentligen? Och vem har ansvar för arbetsmiljön?

Varför kallas personalavdelningen för HR nu för tiden, och vad gör de? Och vem har ansvaret för arbetsmiljön på en arbetsplats?

5 tecken på att du jobbar på en dålig arbetsplats

5 tecken på att du jobbar på en dålig arbetsplats

Kollegor som slutar, en rädsla för chefen och en vilja att lämna kontoret så fort klockan slår 17.00. Känner du igen dig?

Retorikern: Så stoppar du härskartekniker på jobbet

Retorikern: Så stoppar du härskartekniker på jobbet

En nedlåtande chef eller en kollega som ointresserat tittar på telefonen när du pratar – härskartekniker kan existera på alla arbetsplatser.

Fler artiklar inom På jobbet