Dan Milestad och Johanna Ställberg fyller Ipoden med annat än bara musik och bokdeckare. Johanna har i ett halvår haft livscoachen Anthony Robbins i lurarna.  
Foto: Foto: Lotta Imberg

De har pepp i lurarna

Publ. 2008-02-13 21:18
 
 
 
 
 
 
Peptalk-tips

Nätet kryllar av karriärpeppande mp 3-filer och ljudböcker. Pröva Learnoutloud.com, där du kan bläddra dig fram i olika kategorier.

Amazon.com har ett rikare utbud generellt om du står ut med att konvertera dina mp 3-filer från cd-skivor, utbudet med direktnedladdningar är magert. Dans och Johannas favoriter Brian

Tracy och Anthony Robbins är en bra start. Några svenska motsvarigheter finns egentligen inte. 

 

Dan Milestad, 24, och Johanna Ställberg, 34, jobbar i vitt skilda branscher men har en sak gemensamt. Båda laddar sina Ipodar med coachande och peppande mp 3-filer, en ny trend i yrkeslivet.

– Mina vänner har märkt på mig att lyssnandet har förändrat mig. Tidigare har jag varit lite feg och splittrad,  säger Johanna Ställberg, som varit sändningstekniker, fotograf, redigerare, tv-redaktör, producent och radioröst i Sveriges Radios ”Deluxe” – och som nu är på väg att bli filmregissör med finansieringen klar till sin första film.

Trenden kommer från USA. Och det är också mest amerikanska ”guruer” som dessa båda stockholmare helst lyssnar på. Dan, som jobbar som kundansvarig och teamleader på bemanningsföretaget Academic Work, berättar:
– Inför viktiga säljmöten brukar jag peppa mig själv med Brian Tracy, en amerikansk framgångscoach. Då får jag snabbt känslan av att inget kan stoppa mig, och jag kan vara fokuserad när mötet börjar. Att gå in med rätt attityd är A och O i min bransch.

Johanna har under hösten och vintern ofta tryckt i gång föreläsaren och inspiratören Anthony Robbins.
– ”Fy fan, vad bra!” sa jag redan vid första lyssningen. Det känns som om han talar direkt till mig, och jag har lättare för att ta till mig om jag kan göra något annat samtidigt. Det var en vän som fick mig att börja, och nu rekommenderar jag mina andra vänner att pröva.

Att i princip alla nya mobiltelefoner har mp 3-spelare är förstås en del av att lyssnandet sprider sig.

Hur har det här hjälpt er konkret yrkesmässigt?
– Det har blivit mycket lättare för mig att säga nej till saker. Nu litar jag på vad jag väljer att prioritera och kan ge 100 procent för att få vad jag vill ha, säger Johanna.

Karriär

Här hittar du fler artiklar som berör ämnet Karriär

CFO:n Andreas Frislund, 26: ”Vi behöver särskilja ålder och erfarenhet”

CFO:n Andreas Frislund, 26: ”Vi behöver särskilja ålder och erfarenhet”

Företag måste bli bättre på att ge unga människor större ansvar. Och unga människor behöver bli bättre på att be om det.

Kontaktnätet avgör om du får jobb

Kontaktnätet avgör om du får jobb

Ungefär 70 procent av alla jobb tillsätts genom rekommendationer. Rätt socialt umgänge kan alltså vara avgörande för karriären.

Olof, 17, driver fyra företag och pluggar

Olof, 17, driver fyra företag och pluggar

Olof Gustafsson Ålder: 17 år. Familj: Pappa i Sverige, mamma och halvsyster i USA. Bor: Ekerö.

Sugen på att bli chef? 5 tecken på att du är bra chefsmaterial!

Sugen på att bli chef? 5 tecken på att du är bra chefsmaterial!

Att ha en chefsroll innebär ett stort ansvar som inte lockar alla. Sedan finns det vissa chefer som aldrig borde ha blivit chefer från första början.

Fler artiklar inom Karriär